Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kontynuując pielęgnację samochodu produktami SOFT'a 99 przyszła kolej na plastiki.

51d5b43e61eb518e.jpg

Instrukcję zaczerpnąłem ze strony producenta:

* Remove any stubborn dirt marks with water and wipe off any water drops remaining on the surface in advance.

1. Shake the bottle of 'Liquid Binder' well. Put a small amount of the liquid on the included sheet and spread it evenly. Afterward, wipe it off with the clean side of the sheet.

2. Detach a piece from sponges, put the liquid of 'Hard Clear Coat' on the black side of the sponge, and then apply it evenly.

* Do not touch the car for 24 hour after applying.

* If the liquid gets on the other parts, wipe it off immediately.

To przystępujemy do dzieła:

Zawartość:

abf8136069d80c2e.jpg

Preparat 1.

b0e4b0d3b94a1bc2.jpg

Wywnioskowałem, że jest to pewnego rodzaju przygotowanie powierzchni pod już konkretną powłokę. Naniosłem niewielką ilość płyny na dołączoną do zestawu (4szt) szmatkę i przetarłem lusterko. Obróciłem szmatkę na czystą stronę i wytarłem do sucha. Na tak przygotowaną powierzchnię poszedł Preparat 2.

889cd5e8f1df30d1.jpg

Małe 50/50

2663c855a2de5e2d.jpg

ac420a46cfba23b7.jpg

Lusterko i ramię wycieraczki zostawiłem właśnie w takim stanie, aby móc dobrze ocenić stopień degradacji w czasie.

Aplikacja:

Bardzo mała ilość produktu potrzebna, a więc wystarczy pewnie na sporo. Bardzo fajnie operuje się żółtą gąbeczką, idzie dotrzeć nawet w trudno dostępne miejsca, nie brudząc przy tym wszystkiego w około.

• 4 miesiące temu...