Yogi Posted June 15, 2014 Report Posted June 15, 2014 czesc mam pianownice MTM/vera ta którą wszyscy używają pracuje od ok 3 lat z pianą TENZI CAR MAX o ile kiedyś miała fajne ciśnienie i wyrzucało z niej dużo fajnej piany tak teraz musze trzymać ją nad autem bo z odległości nic nie dolatuje tylko leci z niej mleko jak z kranu, myjkę zmieniłem na ciut mocniejszą a jest jeszcze gorzej. coś się mogło spitolić ?
kerad Posted June 15, 2014 Report Posted June 15, 2014 Pewnie sitko się zakamieniło, musisz rozebrać i wymoczyć w wodzie z octem, lub innym specyfiku rozpuszczającym kamień.
Yogi Posted June 15, 2014 Author Report Posted June 15, 2014 rozbierałem/rozkręcałem zaworek od regulacji dozowania detergentu sitko pewnie jest gdzieś tam gdzie regulacja szerokości strumienia...
Stefan-16 Posted June 15, 2014 Report Posted June 15, 2014 Dokładnie, tam gdzie regulacja strumienia, jest sporo zdjęć w necie jak to rozebrać.
Yogi Posted June 16, 2014 Author Report Posted June 16, 2014 dzięki rozebrałem ugotowałem w wodzie z octem tą metalową siatkę/gąbkę i wali pianą jak nowa
Recommended Posts