sirtrojan Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Mam porysowaną ramę aluminiowej witryny . Malowana była proszkowo na kolor brązowy. Mam pytanie odnośnie polerowania takiego lakieru. Czym go jechać żeby praca byłą efektywna i stosunkowo szybka. z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g.pajak Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Papierki a potem po naszemu. Lakier proszkowy jest bardzo twardy. Pamiętaj, że średnia grubość ok 70 - 120 mikronów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirtrojan Posted May 18, 2014 Author Report Share Posted May 18, 2014 dzieki za pomoc. Papierki już się palą do roboty Jak wyjdzie wrzuce rezultaty - jak nie wyjdzie to ... przemilczę temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlodek1974 Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Papierki a potem po naszemu. Lakier proszkowy jest bardzo twardy. Pamiętaj, że średnia grubość ok 70 - 120 mikronów. Jak na proszek to troche mizernie Takie to na lakierowanie samochodu(ale nowego) Z ciekawości pomierzyłem u siebie rzeczy oststnio malowane proszkowo(kolor kremowy) Na czujniku pokazało 170-200 mikro Link to comment Share on other sites More sharing options...
paluch Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Papierki a potem po naszemu. Lakier proszkowy jest bardzo twardy. Pamiętaj, że średnia grubość ok 70 - 120 mikronów. Jak na proszek to troche mizernie Takie to na lakierowanie samochodu(ale nowego) Z ciekawości pomierzyłem u siebie rzeczy oststnio malowane proszkowo(kolor kremowy) Na czujniku pokazało 170-200 mikro Kwestia tego czy masz pod lakierem jeszcze podkład proszkowy. Sam lakier może mieć tyle co g.pajak napisał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlodek1974 Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Zapomniałem o podkładzie,że jest na tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
g.pajak Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Sam lakier może mieć tyle co g.pajak napisał. Normalny lakier proszkowy sieciuje się dopiero od 50-60 um. Zadna firma malująca proszkowo, ze względów ekonomicznych, nie jest zainteresowana, żeby kłaść dużo grubiej ponad tą granicę. Powyżej 150 mikronów (normalny) lakier proszkowy zaczyna źle wyglądać po prostu. Mowa oczywiście o jednej warstwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts