Fuzzy Posted May 10, 2014 Report Posted May 10, 2014 Witam Dzisiaj mam do zaprezentowania skromny test produktu firmy Liquid Elements. Jest to środek o nazwie "TexFoam" - stosuje się go do prania tapicerki auta, oraz również prania dywaników oraz tkanin. Tak prezentuje się testerek: Waga próbki z opakowaniem przed: 112gram Zapach: Nie jestem w stanie określić zapachu, Jeśli komuś mówi coś środek do gojenia ran DentoSept - bardzo podobnie pachnie (Apteką) Cena: 69zł - 500ml Wydajność: I tu jeżeli chodzi o stosunek wydajność/cena to jak najbardziej na plus, lecz mogło by być lepiej. Konsystencja:Wodnista Waga próbki z opakowaniem po: 88gram Skuteczność: Lepiej być nie mogło Tutaj jest dywanik na którym testowałem produkt. Zdjecie przed odkurzeniem, wytrzepaniem, wymieniecniem paprochów: Dywanik już wytrzepany, odkurzony, wyszczotkowany z wszelkich paprochów, piasku itp, oraz przygotowany obszar roboczy oraz testowy. Tak wiec do roboty. Producent pisze: "Po prostu spryskaj powierzchnie i użyj szczotki bądź mikrofibry do rozpoczęcia czyszczenia powierzchni." Tak więc przygotowałem sobie mikrofibre, oraz czystą szczotke, spryskałem 1 powierzchnie wyszorowałem szczotką kolistymi ruchami, potem 2 powierzchnie wyszorowałem szczotką ruchami na krzyż, 3 powierzchnie ruchami pół kolistymi potraktowałem mikrofibra (Tutaj czy to ruchy koliste, czy metoda na krzyż wydawała mi się bez sensu.) Tak to mniej wiecej się plasowało: Obszar na środkowym dole (Tam gdzie szczotka) był szczotkowany ruchami kolistymi, natomiast obszar na dole z prawej był szczotkowany ruchami na krzyż. Tam gdzie leży mikrofibra, był to obszar potraktowany mf. Reszta to obszary testowe. Czas szczotkowania każdego obszaru to około 2 min. To samo w przypadku mikrofibry. Po odczekaniu około 30 minut na wyschniecie dywanika, sciągnąłem taśme i oczom ukazał się taki widok: Jak widać dywanik dostał trochę "nowości". Podsumowanie: Produkt jak najbardziej ok, początkowo zmartwiła mnie wydajność, lecz po przemyśleniu wydaje się być w porzadku. Niezależnie czy szczotkujemy szczotką ruchami kolistymi, czy na krzyż, czy traktujemy powierzchnie mikrofibra - efekt jest taki sam - zadowalający. Ja osobiscie wolę szczotke - mikrofibra po takim zabiegu nie nadaje się już do niczego. Postaram się z biegiem czasu oraz możliwosci przetestować produkt na tapicerce, oraz innych materiałach.
Fuzzy Posted May 10, 2014 Author Report Posted May 10, 2014 U mnie zdjecia widoczne z tym że nie mam pojecia czemu 1 zdjecie jest przekręcone na kompie wszystko ok
Recommended Posts