Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

przymierzam się do zakupu swojej pierwszej polerki. Przeszukuję forum od ponad tygodnia i przyznam szczerze, że czym więcej czytam tym mniej wiem.

Polerki będę używał do swoich 3 samochodów (pewnie 2-3 razy w roku) oraz może okazjonalnie dla rodzinnych autek.

Wiem na pewno, że spróbuję swoich sił z rotacyjnym sprzętem.

Po moich przeszukiwaniach udało się ustalić 2 fronty:

1. Kupić polerkę do około 300pln (tutaj mam 3 typy):

- K2 - około 190pln

- Einhell BT-P0 1100E - około 280pln

- Vander VCP708 1400W - około 296pln

2. Dołożyć prawie raz tyle (około 500-600 pln):

- Krauss P7 - około 585pln

- Lare EPL11 - około 595pln

- lare epl21 - około 600pln

Moje pytanie brzmi: czy sprzęt z przedziału 200-300pln w zupełności wystarczy do moich potrzeb (a zaoszczędzone pieniądze mogę przeznaczyć sobie np. na chemię), czy może po jakimś czasie użytkowania i tak będę musiał "przesiąść się" na coś droższego (500-600pln) i lepszego - opcje profesjonalnych sprzętów od 1000pln w górę nie wchodzą w ogóle w grę.

Z doświadczenia niestety wiem: że kto tanio kupuje - ten dwa razy kupuje (i nie chciał bym tutaj popełnić tego błędu).

proszę pomóżcie bo już mi nerwów brakuje - liczę na rzetelną pomoc, z góry dziękuję

Posted

ja kupiłem na początku Eurotec 2450W, po 2 latach kupiłem EPL-11 i w sumie żałuję że wcześniej nie odłożyłem na droższą maszynę :(

Wygodniejsza praca nawet do cleanerów.

Posted

wybór padł na P7, jednak boję się "kupować dwa razy" - mam nadzieję że będę zadowolony...

Posted

Będziesz zadowolony :) chlopaki robią zakup zbiorowy więc warto się zapisać cena za p7 480zł + przesyłka

• 2 weeks later...
Posted
Będziesz zadowolony :) chlopaki robią zakup zbiorowy więc warto się zapisać cena za p7 480zł + przesyłka

Jest to jeszcze aktualne? Proszę o jakieś informacje.

Posted

było dostępne 20sztuk a na liście 16 osób więc się załapiesz

sorry ale akurat dzisiaj świętuję, zakup grupowy był do 21 i jest zakończony więc już chyba (temat w newsroom) nie aktualny. ale zapytać zawsze możesz