Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam :)

Nie wiem czy to odpowiedni dział, jak nie odpowiedni to proszę o przeniesienie do poprawnego :)

Wczoraj odebrałem (w końcu) odkurzacz piorący Karcher SE 4001 , a że dzis pogoda nie rozpieszczała to odkurzacz przetestowałem na wersalce :) Profesionalniejsza chemia jeszcze nie dojechała,w zamian wykorzystałem próbke Karcher która była w zestawie.

Przypomnę iż jest to moja pierwsza styczność z takim odkurzaczem :)

1 Część łózka do prania, jasna tapicerka więc wszystko dokładnie widać co należy uprać.

2506u5l.jpg

2. Preparat w prespray rozcieńczony mniej więcej 50ml/5l wody. Niestety na opakowaniu nie była napisane w jakich rozcieńczeniach należny rozrabiać więc rozlałem po połowie.

280qydd.jpg

3. No to odkurzacz w dłoń :) W zestawie nie było węższej końcówki wiec robiłem tą co była. Będę musiał zakupić węższa końcówkę wtedy praca stanie się jeszcze wygodniejsza :)

wupedg.jpg

4. Po praniu, plamy poschodziły ale niestety chemia Karcher nie powala na nogi. W maszynie miałem wlane mniej więcej 50ml na 2-3l wody.

j67res.jpg

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z Karchera.

Sporo informacji na temat tego odkurzacza iż jest to typowo amatorski sprzęt, ale po pierwszym praniu jestem bardzo zadowolony :D Jestem mile zaskoczony iż, w chwili gdy skończyła się chemia, wlałem samą ciepłą wodę i o dziwo ale odkurzacz jeszcze wyciągał brud. Nie za dużo ale jednak :)

Jak na początek nauki z odkurzaczem sadze nie jest ok, następne wyzwanie to wnętrze mojego auta, ale to jak tylko będzie trochę cieplej :)

Chęmię do tapicerki jaką zamówiłem ale jeszcze nie doszła to ValetPRO Classic Heavy Duty Carpet Cleaner :) Mam nadzieje ze ta chemią będzie zdecydowanie wydajniejsza i mocniejsza :)