Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, mam taki problem na auto bmw x5 2008r zostało wylane ok 10l białej farby olejnej, to co było na lakierze i szybach udało się wyczyścić, natomiast wszelkie plastiki (zderzaki, błotniki, podszybie) a także wszystkie uszczelki zaciągnęły na tyle farby że nie jestem w stanie tego usunąć, cały czas jest na tych elementach taki jakby biały nalot, i teraz pytanie do was, czy można to jakoś wyprowadzić czy tylko wymiana tych elementów mnie ratuje?

Oczywiście bardzo chętnie oddam auto w ręce specjalisty który to zrobi.

Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

Posted
Witam, mam taki problem na auto bmw x5 2008r zostało wylane ok 10l białej farby olejnej, to co było na lakierze i szybach udało się wyczyścić, natomiast wszelkie plastiki (zderzaki, błotniki, podszybie) a także wszystkie uszczelki zaciągnęły na tyle farby że nie jestem w stanie tego usunąć, cały czas jest na tych elementach taki jakby biały nalot, i teraz pytanie do was, czy można to jakoś wyprowadzić czy tylko wymiana tych elementów mnie ratuje?

Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

Powinno się to pewnie zrobić z AC auta i cieszyć się nowymi elementami...

...ale można oczywiście próbować. Łatwo nie będzie, zdecydowanie polecałbym zdemontować co tylko się da i walczyć. Magiczne gąbki, delikatne ropuszczalniki i alkohole aplikowane na płatki do demakijażu (tak aby mogły jak najdłużej penetrować zabrudzenia) i dużo mycia pewnie pomogą na wielu elementach.

Robota na długie dni dla świadomego budowy pojazdów studia detailingu lub detailera-entuzjasty, który ma dużo wolnego czasu.

Posted

dzięki za szybką odpowiedź, w takim razie czekam na chętną osobę która podjełaby się takiej pracy.Jeśli jest takowa na forum z mojej okolicy proszę o kontakt.

Posted
dzięki za szybką odpowiedź, w takim razie czekam na chętną osobę która podjełaby się takiej pracy.Jeśli jest takowa na forum z mojej okolicy proszę o kontakt.

wspolczuje :/ zapach w samochodzie na pewno nie do zniesienia