patol Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Witam Mam polishangel majeste de passion... nie zostało go dużo, ale na kilka aut jeszcze starczy. Wysechł trochę... do tego stopnia, że robią się drobne grudki i wręcz niemożliwe jest wcieranie go w lakier? Wosk nadaje się już na śmietnik czy można go jeszcze wyratować? Może odrobina wody i lekko go podgrzać?
kamilgt Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 patol, mógłbyś pokazać zdjęcie? woda na pewno nie, może przy nabraniu wosku na aplikator psiknij jakimś QD?
patol Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Wieczorem jak będę w domu to pstryknę. [ Dodano: 26 Marzec 2014, 21:22 ] Wygląda to tak...
malypb Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 A probowałeś takiej metody: mały garnek z wodą małym gazie - tak aby woda utrzymywała temp. z 60C i wtedy wstawic do środka pudełko z woskiem (dekielek zamkniety, ale nie za mocno)? Ja tak robiłem już dwa razy z Naviwax i za każdym razem działało.
patol Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 No właśnie też mi to przyszło do głowy... tylko boję się, że bez jakiegoś ciekłego "dodatku" za dużo nie zdziałam... ale spróbować można.
BRAXTONPL Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 psiknij troche QD do środka , zamknij nie do końca i jak koledzy wyżej, na wode !
escimo Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 patol, uszkodzone opakowanie, że tak wysechł?
patol Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 escimo, nie mam pojęcia kupiłem jakiś czas temu używany i z czasem coś takiego się stało. Przez jakiś czas był w pudełku aplikator... może on "wypił" trochę wilgoci z wosku PS Trochę podgrzałem wosk i się poprawiło... może nie jak nówka sztuka, ale na tyle, że powinno sie dać zaaplikować.
SJake Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 Mi też tak wysechł Concours - nieszczelne opakowanie. U mnie pomogło ugniatanie ręczne z halogenem, bo nie miałem pod ręką palnika, a do kuchni, po gotowaniu termostatów już nikt mnie z woskiem nie wpuszcza.
Rekomendowane odpowiedzi