Jump to content

Recommended Posts

Posted

spotkał się ktoś z Was z takim objawem- Karcher SE4001, odkurzałem było ok, ale podczas prania zaczeły leciec iskry w obudowie, śmierdzi spalenizną i się zacząłem zastanawiać- czy silnik pada, czy woda się dostała do silnika( ale jakim cudem) odkurzacz dużo się nie napracował w sumie.

Jutro zawiozę do serwisu bo jest jeszcze na gwarancji ale znając życie odrzucą reklamacje...

Posted

Uznają, pod warunkiem, że udowodnisz, że woda nie dostała się do turbiny. ( po prostu zaprzeczaj, że takie coś miało miejsce) W Puzzi 8/1C uwzględnili mi reklamację, ale jasne jest, że winą było "przelewanie" zbiornika z brudną wodą. Od momentu zalania turbiny odkurzacz zaczął się robić uciążliwie głośny.

W SE4001 miałem tą samą historie, ale z racji, że jest po gwarancji, nie używam go i jest rezerwą rezerwy to olałem temat.

Posted

a jaka jest możliwość zalania turbiny ??

bo tak się zastanawiałem i albo by za duży stan wody w zbiorniku był albo nieszczelnosci gdzies czy sie myle?

Posted

szymekk, Wystarczy że masz trochę ponad połowę zbiornika z brudną wodą, to przesuwając odkurzacz może się trochę wylać i silnik to zaciągnie, ja silniki w odkurzaczach zmieniam średnio co rok, na allegro po ~150 zł.

Posted

SzaKal, widziałem że są w serwisie karchera po okolo 200 zł. Właśnie najlepsze jest to że odkurzacz pociągnął dzis może 100ml i zaczął fisiować aż zobaczyłem iskry wydobywające się z obudowy. Zobacze jutro z rana bo samochód ma powyciągane fotele i wykładzine i stoi na stanowisku...