pro rider Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Czy ktos może coś polecić? Jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę przy zakupie/ kryteria wyboru itp.
atvmmz Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 W ubiegłym roku miałem podobny dylemat. Kupiłem kompresor Eurotec 50l. Na razie działa bez zarzutu. Wszystko zależy do czego będzie ci potrzebny. Uwagę należy zwrócić na wydajność i czy ma być jedno czy dwu tłokowy. Dowiedz się jeszcze o serwis pogwarancyjny i części zamienne.
ariello01 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Do czego ma Ci on słuzyć bo chyba od tego trzeba zacząć??
Fancivi Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 pewnie kompresor do wydmuchiwania wody, czasem cos napompowac, umalowac przejrzyj temat o kompresorach ktory ma wiele stron. Ja mam od 2och lat i kilku jeszcze uzytkownikow kompresor z leroy merlin, cena jakosc rewelacja, tylko po kupnie pierwsze co bez odpalenia go wylewasz syf wlewasz swiezy olej, odpalasz bez srubki w zbiorniku na 15min spuszczasz olej, zalewasz swiezy i smiga, raz do roku zmieniam olej bo kosztuje 30zl wiec nie majatek. Do prac domowych sprawdza sie, do malowania pistoletem o niskim cisnieniu spokojnie umalowalem meble ogrodowe i wiele roznych rzeczy ktorych nie chcialo sie pedzlem
pro rider Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Faktycznie nie wspomniałem o zastosowaniu Kompresor ma służyć do wydmuchania wody po umyciu auta, tylko tyle
Fancivi Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 to tak jak pisalem wyzej sprawdza sie a i inne zastosowania wychodza z czasem np szybkie rozpalanie grila
gtszudi Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 Faktycznie nie wspomniałem o zastosowaniu Kompresor ma służyć do wydmuchania wody po umyciu auta, tylko tyle do czegos takiego to ci spokojnie 24l wystarcza. jak chcesz 50l to nie ma sensu bawic się w 1 tlok , bo znając detailerskie i mechaniczne zapedy , fajnie by było klucz pneumatyczny chociaż do odkręcania kol mieć. wydajność , jak najwięcej litrow na min , i jak największe ciśnienie robocze. 50l jednotłokowa częściej dobija powietrze , 2 tloki maja mniej roboty przy tym. do malowania w 50l bym się nie pchal chyba ze 3 tloki i dobrej jakości pistolet.
pro rider Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 Miałem ''przyjemność'' korzystać z 24l i często dobijał ciśnienie... praktycznie ''chodził'' non stop
gtszudi Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 ja mam 24l noname , do wydmuchania wody z clio wystarcza mi 3 nabicia po 3 minuty.
zajonc Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 pro rider, może taką suszarkę -> http://www.groomer.com.pl/pol_m_Wyposaz ... e-424.html ? albo metrovac master blaster tylko cena zabija
Rekomendowane odpowiedzi