Jump to content

AUTODOFINANSOWANIE

pardi

Recommended Posts

czy ktoś miał z czymś takim do czynienia?

http://www.autodofinansowanie.pl/

Mój dobry kolega strasznie jest na to chętny , wydaje mi się ze to pic na wodę ale ciężko mi go przekonać a nie chciałbym żeby się naciął.

Gdzieś wyczytałem ze cały myk polega na tym ze kupujesz auto w zaprzyjaźnionym przez nich komisie gdzie auto jest w zawyżonej cenie. Kredyt również tylko u nich pewnie tez koszt kredytu większy. Co jakiś czas trzeba jeździć na kontrole czystości auta i naklejek i wtedy właśnie szukają dziury w całym żeby tylko zerwać umowę i zostać bez dofinansowania ale z kredytem.

Kumpel twierdzi ze jest inaczej gdyż

Auto kupił nie u nich tylko sam u handlarza.

Porównywał kredyt i niby wychodzi mu ze tylko 15zł różnicy w racie .

Projekt reklamy dostał i ze niby tylko reklama na tylnej szybie i pod lusterkami.

Dofinansowanie w kwocie 500zł miesięcznie przy racie 659zł :shock: więc tylko 159zł rata.

Jak mi czytał umowę to okazuje się ze reklama może mieć powierzchnię do 65% powierzchni auta a zerwanie umowy grozi karą 1800zł

Co o tym myślicie? Ja osobiście w to nie wierzę zbyt kolorowo to wygląda jakby tak było jak piszą to by wszyscy jeździli oklejonymi autami.

Projekt reklamy dostał i ze niby tylko reklama na tylnej szybie i pod lusterkami.

Tak fajnie, tylko w regulaminie jest napisane że reklamy mogą sie zmieniać, czyli pierwszą reklamę może dostać tak jak twierdzi, a za miesiać walną mu na 65% auta...

A co jak im sie zachce zmieniać reklamy co 2 tygodnie?

Według mnie strasznie mało informacji na stronie jak to działa, a później ludzie podpisują umowy z małymi druczkami.

Straszna lipa, czy ludzie nie nauczą sie że nie ma okazji w tym kraju? Nikt Ci nic za darmo nie da, nawet by zarobić w pysiaczka trzeba na to zasłużyć.

Nie chce tutaj nikogo obrażać, ale jak kolegę nie stać na auto to niech zainwestuje w kartę miejska czy coś podobnego, a nie ładować się w umowy z takimi naciągaczami.

Sebastian ja mam takie same zdanie co ty ale ciężko mi go przekonać.

Teraz wyczytałem na autokącik ze ktoś ich sprawdzał i nawet nie mają podpisanej żadnej umowy z reklamodawcami mało tego przez pierwsze trzy miesiące podobno nie płacą bo to kaucja za GPS gdzie w umowie nigdzie o tym nie pisze.

Ja mam tak zawsze ze staram się pomóc a potem i tak na głupka wychodzę , dmucham na zimne to i tak potem jeszcze pretensje mają :dontknow:

Najlepiej się chyba nie wtrącać.

To może trzeba dać mu się władować w takie gó... i niech się przekona że nie ma nic za darmo, ale i tak pretensje będzie miał do Ciebie, już ma za to że powiedział, a jak się właduje w to, to będzie miał za to, że mu nic nie powiedziałeś.. to się nazywa życie...

Dofinansowanie w kwocie 500zł miesięcznie przy racie 659zł :shock: więc tylko 159zł rata.

500 zł brutto, chyba że wystawisz FV :!:

Możesz to rozwinąć , miał ktoś z tym styczność ? Panowie z Wawy może Wy coś wiecie w temacie , siedziba jest w Warszawie.

Kumpel 2 lata temu sie strasznie tym interesowal, bo potrzebowal wlasnie auto do przyslowiowego "wozenia dupy z punktu A do B " , ale jak zobaczyl auta we wspolpracujacych komisach i dowiedzial sie jak to naprawde wyglada to uciekal od tego pomyslu. Tyle , ze mowie dawno to bylo, ale ja go nie odciagalem od pomyslu , bo wtedy jeszcze nie mialem pojecia co to jest. Sam sie dowiedzial i stwierdzil , ze kompletna strata czasu

zbyt piękne by było prawdziwe.

- potem się okaże, że masz tym autem jeździć w godzinach szczytu no bo przecież jesteś tablicą reklamową i reklamobiorcy muszą cie widzieć a ty akurat wtedy jesteś w pracy i auto stoi na parkingu - więc nie wypłacą kasy...

- drugi powód może być zbyt mało "atrakcyjna" trasa przejazdów, co sprawdzą na podstawie logów gps...

- kto pokrywa koszt dojazdu w razie zmiany reklamy na aucie i jak często może to się odbywać ?? by się nie okazało, że musi być dwa razy w miesiącu w Wawce, bo wtedy to dofinansowanie pójdzie na paliwo (albo nawet braknie)

- w galerii "przykładowych realizacjie" jest fota jednego auta z nieudolnie nałożoną grafiką w PS, jakoś nie widać aut które faktycznie zostały oklejone raklamami.

Reklamy Casto, RMFu, ESKI... a jak przyjdzie co do czego to będzie śmigać z reklamą kondonów albo agencji towarzyskiej :evil:

no i ostatnie, za stary jestem i nie uwierzę, że ktoś da Ci 500zeta za reklame tylko na tylnej szybie !!!

Jacek napisałjesteś tablicą reklamową i reklamobiorcy muszą cie widzieć

Jacek na autokącik wyczytałem ze ktoś ich sprawdzał i nie mają zadnej umowy z jakimkolwiek reklamodawcą , kumpel ma mieć reklamę ich banku socialbanking

Jacek napisałkto pokrywa koszt dojazdu w razie zmiany reklamy na aucie i jak często może to się odbywać ?? by się nie okazało, że musi być dwa razy w miesiącu w Wawce

Auto ma byc oklejone w Gliwicach.

On tą umowę podpisuje z tą firmą http://dofinansowaniekredytu.pl/index.html ale na umowie stroną jest właśnie ADF więc pewnie Ci sami pod innym szyldem.

Wkurza mnie bo JESTEM PEWIEN ze to jakiś wał ale oni na wszystko mają odpowiedź i nie wiem jak im to udowodnić dlatego szukam kogoś to się z tym zetknął face to face.

• 1 month later...

Był o tym w zeszły weekend na tvn turbo w turbo kamerze materiał. W skrócie? Ludzie za auto wartości 25tys pln mają łącznie do spłacenia kredyt o wysokości 75tys pln.... Tak... dostawali kasę przez pierwsze 2 miesiące a potem został im sam kredyt... Ehh naiwność ludzi i brak czerwonej lampki jest czasem przerażająca. A firma jest bez karna... lub postępowanie będzie to trwało latami.... tak to już tu jest w PL. Prawo chroni jak zwykle nie tą stronę co trzeba...