Lucky Luck Posted February 17, 2014 Report Posted February 17, 2014 Witam. Przed pełnią lata chciałbym sobie umyć dach w moim e36 cabrio. Nasłuchałem się, że najlepiej myć szamponem bez dodatku wosku, a dodatkowo dzisiaj przy myciu skończył mi się mój szampon od AngelWax. Niestety ostatnio krucho z kasą i pytanie który z tych trzech szamponów nadał by się do mycia dachu jak i karoserii: 1.DJ Born To Be Mild 2.SG Car Wash 3.SG Slee&Bubbly Premium Car Bath Najchętniej kupił bym DJ, ale jeśli nie będzie on się nadawał do dachu to nie uśmiecha mi się kupno DJ+szampon do dachu... Z góry dzięki wszystkim za pomoc przy wyborze. Pozdrawiam.
Gliptone Posted March 31, 2014 Report Posted March 31, 2014 Hmm, najlepiej użyć czegoś markowego np. Renovo http://zadbane-auto.pl/sklep/kosmetyki- ... rv1-i-rv2/ Dach powinno się dwa razy do roku myć i impregnować. Jednak jak budżet nie daje rady... BMW e36 ma dach z brezentu - czyli z tkaniny. Umyj go łagodnym płynem do tkanin. Użyj szczotki. Uważaj, żeby nie porysować dachu kantem szczotki. Nie używaj karchera! Upewnij się, że dobrze wypłukałeś środek, wysusz i nałóż impregnat. Pamiętaj, żeby taką operację robić w cieniu lub pod dachem.
Recommended Posts