Jump to content

Recommended Posts

Posted

ValetPRO Snow Foam Combo 2

Na wstępie podziękuję ValetPRO za możliwość przetestowania ich produktu !

d87b108585286331.jpg

Produkt jaki dostałem do testów to ValetPRO Snow Foam Combo 2 na wstępie kilka słów o nim od producenta:

Snow Foam Combo 2 to gęsta piana aktywna, która głęboko oczyszcza i odtłuszcza powierzchnie lakieru skutecznie usuwając film drogowy oraz inne ciężkie zabrudzenia przygotowując auto do bezpiecznego mycia właściwego. Snow Foam Combo 2 nie zawiera żrących substancji i jest bezpieczna dla chromów, aluminium czy uszczelek, może być stosowana do czyszczenia felg czy skutecznego odtłuszczania komory silnika, bez obaw o uszkodzenie delikatnych powierzchni.

- Bezpieczne dla wszelkich powierzchni, w tym chromów i gołego aluminium,

- Potężna siła czyszczenia

- Wytwarza gęstą pianę

- Uniwersalna - usuwa ciężkie zabrudzenia i odtłuszcza lakier, felgi i komorę silnika,

- Wysoko skoncentrowana.

i kilka słów odemnie:

Cały czas szukam alternatywy dla mojej ulubionej piany jaką jest Magifoam od AutoBrite, a dlaczego szukam dalej ? Jeżeli coś jest dobre, to po co zmieniać ktoś by mógł zapytać ... Dlatego, że Magi jest po prostu droga. Ale do rzeczy, dostałem od ValetPRO opakowanie Snow Foam Combo 2 i był to taki ostatni rzut po choinkę bo paka doszła 24 grudnia :D Szybki rzut oka na opakowanie, solidny pojemnik/baniaczek z bardzo ładną i przejrzystą etykietą. Zaraz nos "wsadziłem" do pojemniczka i co ? Standard jak dla pian aktywnych, nic ciekawego nie wywąchałem, delikatnie chemicznie, coś a'la APC ale nie drażniący, koloru pomarańczowego, bardzo klarowny. Aplikowałem ją za pomocą zmodyfikowanego Marolex'a, a stężenie jakie zastosowałem to taki "standard" czyli 50 ml piany na litr ciepłej wody. Cena jaką musimy zapłacić za litr Combo 2 to około 40 zł, zaś jeżeli wybierzemy duże opakowanie za 5 litrów trzeba będzie zapłacić około 90 zł, co stawia Combo 2 w bardzo dobrym świetle. :good:

Jako że aura jaka teraz panuje i moje warunki do mycia auta, test się nie co przesunął, ale co się odwlecze to nie uciecze :D Do rzeczy :

I jeszcze kilka kadrów z przed i po myciu :

c9a50f1027c3f15d.jpg

f363d89dfa5e7789.jpg

6d46b6663e185b75.jpg

53324ac3ede9f9cf.jpg

29120789d1a4d181.jpg

800ccad859c09968.jpg

Kurde, chyba coś się dzieje :D

02f7581469dc3aea.jpg

672a5e4b2ca74c12.jpg

A tak wygląda sytuacja po bezdotykowym myciu:

a3225f80a1f748c6.jpg

afa686b0a2c7cf83.jpg

f66e2dd93a64bf29.jpg

3166b24f93ea8ae9.jpg

Jak widać, Combo 2 poradziło sobie całkiem nieźle :good: Nie pieni się jak Magi, ale to nie ma wyglądać, tylko ma działać :D Patrząc na cenę za dużego opakowania, gdzie otrzymujemy 5 litrów, za 90 zł, przyjmując, że przygotowujemy roztwór ze 100 ml piany, mamy 50 pianowań, gdzie jedno pianowanie kosztuje nas 1.80 zł, stawia Combo 2 we wręcz świetnym świetle. Combo 2 jest na pewno bardziej skuteczne niż Neutral Snow Foam, z którego również bardzo długo korzystałem. Producent nic nie wspomina o pH produktu, być może to wpływa na jego agresywność, ale to sprawdzę i dorzucę tematu. Jeżeli szukacie skutecznej piany o dobrych właściwościach czyszczących i za niewielkie pieniądze, to Combo 2 mogę każdemu spokojnie polecić.

Jeżeli raz dziękuję za możliwość przetestowania Waszego produktu.

Dzięki za uwagę ! ;)

Posted

Neutral jak to neutral ani nie myje ani wosku nie rusza :D, dzięki za test będzie trzeba samemu combo wypróbować.

Kamil daj znać skąd jesteś to Ci setkę odstąpię :)

Posted
Neutral jak to neutral ani nie myje ani wosku nie rusza :D, dzięki za test będzie trzeba samemu combo wypróbować.

Kamil daj znać skąd jesteś to Ci setkę odstąpię :)

mowisz, ze ta ValetPro kiepska jest? Wlasnie sie zastanawiam co kupic zastanawiam sie nad VP i SG cos w miare taniego i dobrego :)

Ja jestem z Piekar Śląskich :)

Posted

Nie, jeszcze nie miałem przyjemności obcować z tym produktem. Zemną to tak jest, że jak znajdę złoty środek to się go trzymam, chyba że pojawi się coś nowego na rynku, wtedy się czasem skuszę.

• 2 months later...
Posted

kloppo, Jakbyś przeczytał dokładnie relację z testu to doczytałbyś się, że producent nie wspomina nic o pH :|

Posted

Berd, Tak, wiem przeczytalem. Ale kolega Tworek, napisal ze sprawdzi ph i dorzuci do tematu. A widze ze nie dorzucil wiec pytam :)

Posted

Wartość pH piany to 12,5 Warto przy tym wspomnieć, że piana nie zawiera żrących substancji i jest w pełni bezpieczna dla chromów, aluminium itp.