masa140 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Koli_7, uprzedziłeś mnie Donatel, Rotacja już jest u mnie i czeka na ładna pogodę Btw czytając poradnik polerowania nasunęło mi się pytanie. Jak będę przykręcał kluczem BP to jak zablokować ten trzpień obracający się bo żadnej blokady nie zauważyłem(w Makicie jest)
michałoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 UC + Tricolor. Lepszy jest żółty urbana.
barat Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 UC + Tricolor. Lepszy jest żółty urbana. Taki? http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=565 To subiektywne, czy potwierdzone? Muszę poszperać/poczytać. Cenowo praktycznie ta sama półka.
Donatel Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Koli_7, Miałem tego nie pisać ale "A nie mówiłem": PS. Polerka ręczna super, ale w PSB dominuje pewien trend. Ludzie zaczynają, robią 2-3 panele - twardziele nawet 5 a potem wszyscy klikają na strona partnerów "Do koszyka" w działach Polerka i Menzerna PS. Aha, pytanie do tych którzy mieli w rękach zarówno Graphite 59G242 i Lare EPL-11. Warto dopłacić 200 do Lare?
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 5 Marca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 UC + Tricolor. Lepszy jest żółty urbana. Taki? http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=565 To subiektywne, czy potwierdzone? Muszę poszperać/poczytać. Cenowo praktycznie ta sama półka. To jest cały zestaw. Sam aplikator (ten żółty) kosztuje ok. 10 zł. Jest twardszy od Tri Colora.
masa140 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Przepraszam ale zapytam jeszcze 1 Czytając poradnik polerowania nasunęło mi się pytanie. Jak będę przykręcał kluczem BP to jak zablokować ten trzpień obracający się bo żadnej blokady nie zauważyłem w Lare EPL 11(w Makicie jest)
michałoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Przycisk jest pod tą plastikową obudową. Wystarczy odkręcić rączkę i plastikową śrubę. Swoją drogą podczas przykręcania BP ani razu nie nacisnąłem tego przycisku... Przy odkręcaniu co innego.
Fancivi Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Ja tam pod reka mam klucz i blokuje sobie kluczem, zeby juz sie nie bawic w to odkrecanie ubudowy
masa140 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Mówicie o tej obudowie która ma po bokach dwie plastikowe śrubki gdzie się wkręca rączkę
R4DZ1U Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 witam. Panowie, moje pytanie brzmi jak nazwa tego tematu tyle, że nie chce wydawać na początek aż kwoty rzędu 600-1000 zł. Szukam czegoś tylko nakładania cleanera lub AIO i do woskowania. Czy maszyny rzędy 150 zł nie spełnią się dobrze w tej roli? Jaka powinna być moc takiej maszyny, jaka optymalna ilość obrotów (wyczytałem tutaj, że ok 600), czy lepiej orbitalna, czy rotacyjna? Piszecie tu o obu, jednak nie bardzo znalazłem komu jaka jest polecana.
escimo Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 R4DZ1U, na moje to przy takim budżecie szkoda zachodu i lepiej robić to ręcznie. Za 150zł nic dobrego się nie kupi, lepiej przeczekać trochę i za jakiś czas kupić np. używanego DASa
misiek292 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Witam, chciałbym was prosić o poradę, która polerka będzie lepsza na początek moich zmagań. Budżet mam ograniczony więc wybrałem dwa typy: polerka Graphite czy polerka K2. Dodam, że pisałem z gościem z k2 i uzyskałem taką informację na temat ich produktu: "Polerka K2 ma regulację obrotów w zakresie 600-3000 obr./min. Można je regulować płynnie podczas pracy przy pomocy pokrętła. Ponadto dodam, że polerka ma stałą prędkość obrotową pod naciskiem." Na korzyść graphita przemawia waga, natomiast K2 regulacja obrotów w zakresie 600-3000 i niższa cena (ok 215 z wysyłką).
siwyjac Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Przecież graphite też ma regulację obrotów
ZANDAR Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zapomnieli o najważniejszym-Czy ma stabilizację obrotów
Donatel Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Przecież graphite też ma regulację obrotów Tam chyba jest regulacja płynna, nie leci od razu z 900 na 1200 a to plus PS. Siwyjac, Jak twój się sprawuje ?? Dalej jesteś tak zadowolony jak na początku??
siwyjac Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Przecież graphite też ma regulację obrotów Tam chyba jest regulacja płynna, nie leci od razu z 900 na 1200 a to plus PS. Siwyjac, Jak twój się sprawuje ?? Dalej jesteś tak zadowolony jak na początku?? ja na razie tylko dwa razy bawiłem sie polerką, na spocie trochę pracy na masce auta i jestem mega zadowolony. jak na pierwszą polerkę w życiu jest idealna
R4DZ1U Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 Witam, chciałbym was prosić o poradę, która polerka będzie lepsza na początek moich zmagań. Budżet mam ograniczony więc wybrałem dwa typy: polerka Graphite czy polerka K2. Dodam, że pisałem z gościem z k2 i uzyskałem taką informację na temat ich produktu: "Polerka K2 ma regulację obrotów w zakresie 600-3000 obr./min. Można je regulować płynnie podczas pracy przy pomocy pokrętła. Ponadto dodam, że polerka ma stałą prędkość obrotową pod naciskiem." Na korzyść graphita przemawia waga, natomiast K2 regulacja obrotów w zakresie 600-3000 i niższa cena (ok 215 z wysyłką). panowie, tez biorę pod uwagę te dwa. Różnica w cenie nie wielka, ok 60-70 zł. tylko K2 ma obroty od 600, a Graphite od 1000... która wybrać?
coobah Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 R4DZ1U, jak już tak dokładnie porównujesz to Graphite ma min. 900 obr/min.
kupusso Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 To co ma odpowiednie obroty i płynna ich regulację.
jarekrk Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 warto dopłacić 300zł do polerki BOSCH 1400W GPO 14 CE, czy olać ja i brać np Lare lub sparky'ego ?
SSanczo Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 chyba nie była omawiana polerka firmy SICO co o niej myślicie? http://www.sklepy.abc24.pl/default.asp? ... pro=608439
golden0282 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 chyba nie była omawiana polerka firmy SICO co o niej myślicie? http://www.sklepy.abc24.pl/default.asp? ... pro=608439 Wygląda zupełnie jak Power Up z allegro , którego kiedyś miałem, nie ma stabilizacji , Za power up'a wtedy płaciłem 170 zł z wysyłką obecna cena wydaje mi się mocno przesadzona, gdyż za trochę więcej można mieć coś ze stabilizacją obrotów.
manio49 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Dokładnie, jak za taką maszynę to zdecydowanie za dużo. A to nic innego jak powerup. Za 300 zł masz graphite'a.
Rekomendowane odpowiedzi