Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko, że ja nie myśle o potem a o teraz:-)czyli tak do domowego użytku i taki das6 wystarczy bezproblemowo czy może mieć z czymś problem?

Opublikowano

devil80, wystarczy bezproblemowo, jest bezpieczniejszy dla lakieru i nadaje się do nakładania cleanerów, sealantów itp. Ale za to korekta trwa dłużej niż na rotacji :)

Opublikowano

Ja jestem zadowolony ze swojego DAS'a zrobiłem nim dwa autka i kolejne czekają w kolejce. Bardzo dobrze się na niej pracuje :] i z pewnością do własnych fanaberi wystarcza

Opublikowano
Wtopa, pracowalem na flexie - pomyrdalo mi sie sry :oops:

przecież flex to to samo co festool :o chyba że sie myle to niech mnie ktoś oświeci ;)

pozdrawiam Wojtek

Opublikowano

Ostatnio mialem okazje popracowac i ani to takie lekkie ani wygodne, wielkiej roznicy pomiecy makita a festoolem nie zauwazylem, moze jest z lekka lzejszy.

nawet jeśli to był flex (który chyba waży tyle co festool) - gratuluję obwodu w bicepsie :-]

Opublikowano

spons, zanim kupiłem Flexa, a moim przypadku jest to PE-14-2 150, bawiłem się odrobinę Makitą 9227CB. Jeśli chodzi o różnicę w masie pomiędzy tymi maszynami to dla mnie jest ona ogromna. Ale moje "muły" to w kiepskiej kondycji :dontknow:

Opublikowano
spons, zanim kupiłem Flexa, a moim przypadku jest to PE-14-2 150, bawiłem się odrobinę Makitą 9227CB. Jeśli chodzi o różnicę w masie pomiędzy tymi maszynami to dla mnie jest ona ogromna. Ale moje "muły" to w kiepskiej kondycji :dontknow:

Miałem tak samo

Opublikowano

Panowie mam dylemat ;) ,chcę kupić pierwszą polerkę więc decyzja padła na jakąś maszynę dual action.

Mam 2 kandydatów w lewym narożniku Nowy Kestrel Das-6 w prawym używana polerka Maguiar's-a.

Która z tych polerek bardziej się nada do okazyjnych robótek,póki nie wezmę się za rotację?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Niedawno nabyłem Lare ELP-41 i dla takiego laika jak ja, to na początek znakomite urządzenie. Łatwa praca, niska waga i dobra jakość wykonania przemawiają za nią. Korekty prawdziwej jeszcze nie robiłem, ale odświeżenie lakieru na koleżanki aucie Civic 2008 wyszło przyzwoicie w mojej ocenie.

Opublikowano
w lewym narożniku Nowy Kestrel Das-6 w prawym używana polerka Maguiar's-a.

Wygrywa Lare... :D poduczysz się i wprawisz, to opędzlujesz bez problemu na giełdzie i będzie rotacja :song:;)

Opublikowano
:D też tak myślę uczyć na czym się mam,a samochody docelowe mocno ściachane nie są,jednak forum mnie skrzywiło na stałe i gdzie inni widzą piękny lakier,ja widzę robotę :mrgreen:
Opublikowano

zastanawiam się nad kupnem I w życiu polerki, zamierzam jej użyć ok 2 razy w roku więc nie szukam nic z wyższej półki - wolę dołożyć na dobre pasty i pad'y. Moje pytanie to - brać polerkę w zakresie obrotów 600-3000 czy 900-3800 :?: Domyślam się, że w tym mniejszym zakresie ale wolę zapytać ;)

Opublikowano

Bieniek, tylko podłączyć do prądu i uzbroić w BP i pada... :)

można także jeszcze czerpać zadowolenie z pracy fajną maszyną ;)

Opublikowano

Bieniek, głowica podczas pracy dłużej niż moment ma być ciepła, oraz po mocniejszym zadaniu może być mocno ciepła ;)

Na pewno powinieneś uważać, żeby nie była zbyt ciepła...

• Administrator
Opublikowano

Bieniek, na Twoim miejscu zdjąłbym obudowe i sprawdził czy masz smar na trybach. W mojej nie było.