rickson Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 No właśnie Festool vs Flex? Cenowo 100 zl na korzyść flexa.
lukwawa Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Festool vs Flex? Do tej trójki dorzuciłbym jeszcze Feina
ariello01 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 No właśnie Festool vs Flex Też mam ten dylemat, ale pozostane chyba przy Festool'u. Maszyny według mnie podobne i podobne opinie zbieraja czyli jedni sa jedna drudzy za druga. Mnie poprostu Festool sie lepiej widzi
rickson Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Może kiepsko szukałem ale ciężko znaleźć bezpośrednie porównanie obu maszyn. Szkoda też że nie ma możliwości wziąć ich do ręki i chociaż w ten sposób porównać.
Salwinek91 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Jakiś czas temu też się zastanawiałem nad wyborem Festool czy Flex. Wybór padł na Festoola Jeszcze go nie używałem przy polerowaniu ale w porównaniu do Makity którą używałem bardzo dobrze leży w rękach i jest sporo lżejszy. Na wiosne zobaczymy czy to dobry wybór
dzinkins Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Mam Festool-a i jestem bardzo zadowolony, Pavlik kupił Flex-a to będzie do czego porównać - dam znać
Pavlik Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 to będzie do czego porównać - dam znać jutro bądź pojutrze można porównać - mam jakiś miernik natężenia hałasu, więc dojdzie jeszcze i ten parametr.
oktopus Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Jedyna uwaga dla potencjalnych kupujących – aktualny Festool ma inny zakres obrotów niż w większości opisów, od 600 obrotów (nie wiem jaki opis mają inni, u mnie … RAP II i podobno poprawiona przekładnia). Pierwsza praca była miłym zaskoczeniem i obym nie musiał korzystać z tej 3 letniej gwarancji.
Administrator Evo Opublikowano 22 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 A ja zrezygnowałem z zaliczkowanego Rapa150 na rzecz Lare
__476__ Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 A ja zrezygnowałem z zaliczkowanego Rapa150 na rzecz Lare Który model i jak wrażenia?
rickson Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 to będzie do czego porównać - dam znać jutro bądź pojutrze można porównać - mam jakiś miernik natężenia hałasu, więc dojdzie jeszcze i ten parametr. No to super, czekam na porównanie.
siwy49 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Posiadam Flexa i Festola - moje odczucia: 1. Od nowości Flex ciszej pracuje (ponoć Festol musi trochę popracować to będzie ciszej) 2. Flex ma mniejsze obroty. 3. Flex ma regulację obrotów wg mnie lepiej umieszczoną niż Festol, ale to rzecz gustu i przyzwyczajenia. 4. Gabaryty, masa i kształt identyczne. Na koniec - uważam, że obydwie maszynki są wysokiej klasy (tylko ta kasa) gdybym miał jeszcze raz robić zakupy to wybrał bym Flexa!!!
KR54321 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Nie mam porównania z Festool'em, ale Flex robi na mnie b.dobre wrażenie. Nie napiszę zbyt dużo konkretów i wrażeń, bo jak do tej pory zdążyłem zrobić tylko 2 reflektory Dla mnie jest wystarczająco cichy, poręczny i dobrze wykonany ..no i jeszcze się nie zepsuł Trochę za duża walizka (z zestawu) ale za to pojemna i wzbudza respekt
coobah Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Czyżby okazja: USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNTU REGULAMINU Na ceneo od 1200 pln cenią samą polerkę, a tutaj jest ciekawy zestaw...
krzysiek555 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 nie wiem jak polerka ,ale mam szlifieke z tej firmy i sie bardzo dobrze sparawuje
kostekj23 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 poczekajmy, to jest aukcja... cena sie dopiero rozwija ale warto śledzić
falon Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 no aukcja coobah! Trza było tu sie nie odzywać, teraz możesz mieć konkurencje tylko ona nie ma regulacji obrotów do docisku
kostekj23 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 wogóle nie jestem zainteresowany sie rozwinie, sie zobaczy szukam czegoś dla siebie, ale sądząc po klasie przekroczy mój budżet
coobah Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 falon, nie mój przedział cenowy Pisałem do gościa i odpisał mi, że liczy na min. 1000 złotych. I jest to realne... Więc możecie walczyć, ja odpuszczam Jeśli ktoś z forum ją zgarnie to niech się ujawni i opisze wrażenia...
szajbus Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Ja mam polerke K2 z regulacją obrotów cena 200zł wypolerowałem już pare aut i nic sie z nia złego nie dzieje , gwarancja na 2 lata , wiec na poczatek przygody z polerowaniem i detalingiem w sam raz !!!!
coobah Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Ja mam polerke K2 z regulacją obrotów cena 200zł wypolerowałem już pare aut i nic sie z nia złego nie dzieje , gwarancja na 2 lata , wiec na poczatek przygody z polerowaniem i detalingiem w sam raz !!!! pewnie bardzo podobnie będą działały inne maszyny w tej klasie cenowej, ale warto czasem dopłacić parę pln, żeby mieć polerkę ze stabilizacją obrotów...
gerypl Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Temat przeszedł trochę na droższe modele, a jak to w końcu jest z polerką GRAPHITE 59G242 ? Nadaje się ona do czegoś (oczywiście w 100% amatorskie zastosowanie).
coobah Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Temat przeszedł trochę na droższe modele, a jak to w końcu jest z polerką GRAPHITE 59G242 ? Nadaje się ona do czegoś (oczywiście w 100% amatorskie zastosowanie). chyba nikt na forum nie korzysta z Graphite. A ciekaw jestem co to za sprzęcior. Chyba będzie trzeba zamówić po wypłacie i przetestować samemu
kris1848 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Witam, zastanawiam sie nad tą polerką czy jest ona wogóle coś wart USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNTU REGULAMINU ? Była to by moja pierwsza maszyna rocznie będe robił ok 3-4 auta.Co o niej sądzicie?
matherr Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 czemu jakiegoś dziadostwa szukacie jeśli silverline 129659 kosztuje kilka zł więcej?
Rekomendowane odpowiedzi