kuflik Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Na DW piszą, że tak się dzieje ale z polerkami Silverline Nie oczekujmy cudów za 1/5 ceny dobrej polerki. Płacisz za to co dostajesz. Gdyby to inaczej działało to bym nie wydał tyle na metabo a nikt na forum nie kupowałby festoola;)
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Kupiłem sobie ostatnio Silverline i jestem zadowolony. Zawsze to lepszy komfort pracy niż wiertarka Przy niskich obrotach słychać, że zwolni ale jak już zwolni to potem stara się utrzymywać te obroty. Na wyższych prędkościach kręci jak wściekła. Dach w samochodzie już przepolerowała.
yukon Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 jeżeli ktoś ma na zbyciu sima 180 w dobrej cenie to preferuję
Lucas_UK Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 panowie pracowałem kilka razy na pożyczonym das-6 i teraz stoję przed wyborem swojej polerki yukon i jak wrażenia z pracy z DAS-6? Sam zastanawiam się nad swoją pierwszą polerką i nie ma być to droga polerka muszę zobaczyć czy w ogóle ogarnę ten temat, przyjęło się ,że rotacyjna lepsza i pewnie jest lepsza, ale czy do nauki DA nie jest bezpieczniejsza a efekty podobne? Jak myślicie? w krótkim czasie przerzuciłbym się na rotacyjną czy wtedy pozostały mi DAS-6 przydałby mi się do jakiś mniejszych prac?
yukon Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2010 powiem tak jestem młody i ambitny więc nie szło tak źle mam to szczęście, że kuzyn kupił dasa i mogłem popróbować. jak pierwszy raz robiłem starszej a6 w avancie czarne to zeszło około 40h lakier twardy(zamawiam teraz pasty 3M, PB to jakaś mordęga) . mam wrażenie, że rotacją całe prace będą szły szybciej. pod koniec tego roku lub w styczniu na pewno trafi się jakieś autko już na simie więc dam znać ps. moim zdaniem możesz śmiało kupić sima, zawsze to jakiś krok do przodu od dasa.
Lucas_UK Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 powiem tak jestem młody i ambitny więc nie szło tak źle mam to szczęście, że kuzyn kupił dasa i mogłem popróbować. jak pierwszy raz robiłem starszej a6 w avancie czarne to zeszło około 40h lakier twardy(zamawiam teraz pasty 3M, PB to jakaś mordęga) . mam wrażenie, że rotacją całe prace będą szły szybciej. pod koniec tego roku lub w styczniu na pewno trafi się jakieś autko już na simie więc dam znać ps. moim zdaniem możesz śmiało kupić sima, zawsze to jakiś krok do przodu od dasa. Dzięki yukon za odpowiedź, jak trafi Ci się robota na Sim 180 zdaj relację Pytałem o DAS-6 bo miałem okazję kupić go w dobrej cenie ok 200zł nowego, z rotacyjnych się właśnie zastanawiałem między Silverline Silverstorm - tańsza a Kestrel Sim 180 droższa i jestem bardziej ku tej droższej ale to się muszę zastanowić bo sam nie wiem czego chcę póki co czytam forum i zbieram informację do wiosny jeszcze kawałek został
Wronifix Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Jako że jestem laikiem w temacie mechanicznej polerki, a chciałbym sobie jakąś maszynke budżetową zprezentować na święta to mam do Was pytanko. Czy to byłby dobry wybór na początek przygody? http://allegro.pl/profesjonalna-polerka ... 42281.html Wygląda jak silverline. Właściwości też takie same. Czy to ta sama maszyna oklejona innym logiem?
kuflik Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Wronifix, brak stabilizacji obrotów.
Kabar Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Pewnie ta sama chińska fabryka produkuje obie.
Wronifix Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 No tak stabilizacji nie ma, ale myśle że na początek mogłaby być.?? Wziął bym tą silverline ale nie chcem zamawiać z amazon bo poźniej lipa z gwarancja a tu gościu ma na 24 miesiace i to mnie w jakims stopniu przekonuje. A wy co myslicie? Używał ktoś z was tej Vander albo słyszał coś o niej?
Administrator Evo Opublikowano 16 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Jak chcesz brać maszyne bez stabizliacji, to szukaj jakiegoś najtańszego Euroteca.
Wronifix Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 A ten Eurotec daje rade? żeby nie było że skończy sie jego żywotność w połowie pierwszego auta
Administrator Evo Opublikowano 16 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Mój przepracował kilkadziesiat godzin i działa
sq8shq Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 A ten Eurotec daje rade? żeby nie było że skończy sie jego żywotność w połowie pierwszego auta daje rade tylko trzeba pilnowac aby go nie przesilic zbytnio - niestety jak mocno docisniesz to staje deba - szczegolnie miedzy 1 a 3 biegiem - jak bedziesz jechal z mocnym dociskiem na powiedzmy 2 biegu polowe auta bez odpoczynku to szybko szczoty padaja (w zestawie jest zapas oczywiscie). A tak jak sie go nie przesila to daje jakos rade chociaz mnie irytuje potwornie brak stabilizacji
Administrator Evo Opublikowano 17 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Fakt, zwalnianie jest mocno wkurzające, ale można się po kilku razach nauczyć podkręcania obrotów w momencie zwalniania, tak że mamy cały czas mniej więcej te same obroty. Jest to żmudne i męczące, ale da się z tym żyć.
Wronifix Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Dzięki wielkie wszystkim za szybkie i konkretne odpowiedzi. Sprawa wygląda tak że nie poddalem się i szukałem dalej silverline, no i moze cos zdziałałem. Jutro mam rozmowe z człowiekiem który może mi to przywiesc do polski, co prawda wyjdzie to to samo co na amazon ale bede mial pewnosc za co płacę. Jeśli dogadam się z nim to pewnie będzie mógł przywieść tego więcej jeśli ktoś byłby zainteresowany, cena powiedział że 180zł nie przekroczy. jakby ktoś był zainteresowany to niech pisze wtędy będę wiedział o ile sztuk mogę pytać
Wronifix Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Dzięki za link, ale dziś nabyłem Silverline Silver Storm w podobnej cenie i odebralem osobiście. Gościu ma na sprzedaż jeszcze dwie sztuki silverline tej jasno niebieskiej co ma od 600-3000obr. Ale ona nie ma chyba stabilizacji obrotów tak jak ta zielona? Chyba ze się mylę. Jak tak to mnie oświećcie
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jasnoniebieska nie ma soft startu.
locash Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 cały dzień dziś się zastanawiałem czy wybrać da czy rotacyjną. zawsze byłem nastawiony na da i miał to być das-6 ale tak czytając nasze forum jak i detailngworld doszedłem do wniosku że wsumie jest to sprzęt dla ludzi:) więc wybiorę rotacyjną...Silverline z Amazon.co.uk raz że studencka kieszeń nie jest wielka a dwa że spróbuję jak to się je...maska od jakiegoś auta już czeka w garażu na testy. wydaję mi się że skoro jestem już tak nastraszony jakie to szkody można zrobić rotacją to będę 10 razy bardziej uważał a i nic nie będzie mnie w stanie rozproszyć. mam nadzieję że dobrze myślę. maszyna nie będzie służyła mi zarobkowo ot just 4 fun dla siebie i rodziny,znajomych. pewnie wziąłbym da ale cena jest znacząca, mam odłożona kasę na das ale skoro mogę mieć coś nie gorszego a może się to okazać lepsze to mnie przekonuje rotacja. co o tym sądzicie ?
Golono Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Co uważacie o polerce Einhell BT-PO 1100E? Lepsza jest od Silverline waszym zdaniem czy to raczej ta sama klasa? Wie ktoś może czy Einhell ma stabilizacje obrotów? Pozdrawiam
yukon Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 cały dzień dziś się zastanawiałem czy wybrać da czy rotacyjną.zawsze byłem nastawiony na da i miał to być das-6 ale tak czytając nasze forum jak i detailngworld doszedłem do wniosku że wsumie jest to sprzęt dla ludzi:) więc wybiorę rotacyjną...Silverline z Amazon.co.uk raz że studencka kieszeń nie jest wielka a dwa że spróbuję jak to się je...maska od jakiegoś auta już czeka w garażu na testy. wydaję mi się że skoro jestem już tak nastraszony jakie to szkody można zrobić rotacją to będę 10 razy bardziej uważał a i nic nie będzie mnie w stanie rozproszyć. mam nadzieję że dobrze myślę. maszyna nie będzie służyła mi zarobkowo ot just 4 fun dla siebie i rodziny,znajomych. pewnie wziąłbym da ale cena jest znacząca, mam odłożona kasę na das ale skoro mogę mieć coś nie gorszego a może się to okazać lepsze to mnie przekonuje rotacja. co o tym sądzicie ? w tej chwili Kestrel SIM 180 kosztuje 345zł myślę, że to najlepsza opcja
locash Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 no tak tylko że nie różni się od Silverline podobno niczym a kosztuje prawie 150zł więcej. chyba że się mylę to już bym zgłupiał. włąsnie zgłupiałem, może lepiej das-6 aut zrobie moze z 5-6 rodzinie i znajomym
yukon Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 yyy moim zdaniem różnią sią. kestrel utrzymuje obroty.
jorgus Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Panowie która maszynkę wybrać : http://ebart.pl/p232,bosch-szlifierka-m ... 70-ae.html czy polecaną Kestrel Deltayo Das-6 orbitalno rotacyjna polerka ewentualnie jakieś inne podpowiedzi mile widziane
vanquisz Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 @up, na pewno nie tą z linku. Temat codziennie wałkowany. btw, rozmowa o maszynach toczy sie w kilku miejscach jednocześnie, czy mi sie tylko wydaje?
Rekomendowane odpowiedzi