bumblebee Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Kilka dni temu zakupiłem Kestrel Deltayo Das-6 (orbitalno rotacyjna polerka) jako całkowicie zielony w kwestii polerowania w dniu wczorajszym dorwałem 15 letnią Corsę w kolorze srebrnym, miałem olbrzymie obawy a po 2h okazały się bezpodstawne, miła praca choć maszyna dosyć głośna i czuć spore wibracje na rekach, auto po 5h pracy nabrało świeżego wyglądu ... polecam to urządzenie dla początkujących.
Marco Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 auto po 5h pracy nabrało świeżego wygląduDA cale auto w 5h??
Administrator Evo Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Marco, bumblebee nie napisał że zrobił 100% korekcje W 5h bezproblemu da się jednoetapowo oblecieć auto i będzie wyglądało już naprawdę ok.
bumblebee Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 DA cale auto w 5h?? No może nie była to taka pełna profeska jak na użytkowników tego forum przystało nie robiłem tego przy lampach a jedynie chciałem nauczyć się posługiwania maszyną. Zdążyłem umyć samochód Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner, wyglinkować z detailerem, przelecieć całe SwirlX, większe rysy ScratchX 2.0, nałożyć politurę Deep Crystal Polish i dziś rano nałożyć wosk NXT Generation Tech Wax 2.0 a oto efekt ... Uploaded with ImageShack.us
_Shadow Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 no w jakies 8-10 godzin robia auto pod sprzedaz w 2 osoby, polerowanie, pranie, robienia na błysk czernidła i pierdoły wiadomo ze 100% korekcji nie ma, ale auto wyglada jak nowe, a 99,9% kupujacych nie zobaczy co to swirls., a auto odnowione
malkolm Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 dużo zależy od stanu lakieru, ja dasem jechałem na pomarańczowym scholu s17 i po tym od razu DC1, na nie bardzo zniszczonym aucie nie wiele rys już po tym zostaje, a dc radzi sobie z ewentualnymi swirlami których w sumie nie zauważyłem, ale zeszło mi to na pewno ponad 5 godzin choć to była astra
turzol Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Wykopane w sieci. Test 11 najpopularniejszych polerek rotacyjnych w jez. niemieckim. Flex górą jak widać http://www.flex-tools.be/documentpool/Test11Polier.pdf
conrado Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 a co myślicie o tej ofercie klik cena chyba atrakcyjna + rabat forumowy? Czy ktoś mógłby dać jakiś filmik z pracy z rupesem? czy lepiej dołożyć i kupić festoola?
erty0203 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Jak możesz daj filmik z prac. Hmm, może kiedyś jak zaangażuje statyw do pracy . Chodziło mi coś na wzór filmu od przemas22, żeby zobaczyć jak zachowuje sie na lakierze.
SJake Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 a co myślicie o tej ofercie klik cena chyba atrakcyjna + rabat forumowy? Czy ktoś mógłby dać jakiś filmik z pracy z rupesem? czy lepiej dołożyć i kupić festoola? Ja na Twoim miejscu kupiłbym tą która lepiej leży Ci w rękach.
Camel- Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 erty0203, przy okazji wrzucę
Prezes Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 No dobra... sam siebie zmiażdżyłem Taki sobie prezent zrobiłem: Festool Shinex RAP 150 Teraz można już brykać rotacją (RAP 150) i orbitalną (G220) jeden po drugim :jeee:
fonnes Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Wow!!! Prezes zaszalałeś , maszynka zacna, zazdroszczę Tobie.
Marco Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Prezes, Twoja dbałość o szczegóły jest zachwycająca...nawet zdjęcie ma ramkę w kolorze kabla
Prezes Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Prezes, Twoja dbałość o szczegóły jest zachwycająca...nawet zdjęcie ma ramkę w kolorze kabla Dzięki, staram się... ale wciąż czuję się zbyt cienki, aby wrzucić tutaj relację z prac
bąku Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Prezes, Twoja dbałość o szczegóły jest zachwycająca...nawet zdjęcie ma ramkę w kolorze kabla Dzięki, staram się... ale wciąż czuję się zbyt cienki, aby wrzucić tutaj relację z prac Nie bądź taki skromny
kurekpit Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Witam. Panowie czy ktoś z Was posiada taka lub miał do czynienia z taką polerką? Czy warto sie nią zainteresowac? Jest to polerka SICO TOOLS gwint mocowania: M14 obroty: 1000-3000 rpm waga: 2,2 kg napięcie zasilania: 230V pobór mocy: 1200W Można ją kupic na alledrogo za 230PLN
Prezes Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 kurekpit, lepiej byłoby mieć niższe niż 1000 obroty...
Administrator Evo Opublikowano 4 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Chyba że polerka nie ma stabilizacji, wtedy po dociśnięciu z 1000 robi się 500 obrotów
kurekpit Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Wiesz Evo za te pieniądze to raczej stabilizacji brak. W Angli sprzedaja bardzo podobną polerke pod nazwą Dodo Juice Spin Doctor za niecałe 100 funciakow. Maszynki wyglądaja na takie same.
mutra Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 einhel też ma identyczną machinę. Tyle tylko że jest niebieska i to cała różnica.
kurekpit Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 mutra jest różnica -Einhell waży 4,28 kg a ta polerka SICO 2,2kg Czyli jest prawie 2 razy lżejsza
kurekpit Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Wlasnie przeczytalem na stronie Einhella ,ze polerka wazy dokladnie tyle samo co Sico a 4,28kg to waga calego zestawu. No i nie posiada stabilizacji obrotow szkoda No i wszystko jasne
miki Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Sico to Einhell w żółtym opakowaniu. Działałem taką 2 lata i do tej pory działam bo lżejsza i wygodniejsza od shinexa. Raz wymieniłem szczotki które kosztują 5zł. http://www.youtube.com/watch?v=H64tqKJX-Z0
Rekomendowane odpowiedzi