pawelkoralus Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 ..no i pozdrawiam kolegę z klubu Seata Też kiedyś w jednym byłem (Seat-Team) Dzięki Co używasz do mycia gumowych dywaników ? APC? jeśli tak to w jakim stężeniu? APC 1:10 (chociaż leje na "oko")Jako dresing co polecacie do gum? Zapraszam na kolejną fotorelację Skupiłem się na przygotowaniu powierzchni pod wosk jak i samej czynności woskowania Dotarła do mnie paka z kilkoma nowościami :skromny: - PRICKBORT MAC 124 - 4NANO APC+ 5000ml - CALIFORNIA SCENTS - MALIBU MELON oraz FRESH LINEN - Pędzelek 12' Aby wspomóc ciało miałem również dobry arsenał :bezradny: Przygotowany zestaw na dzisiejszą batalię Proces mycie standardowy, także nie robiłem szczegółowych zdjęć Felgi po dwóch tyg.od pucowania Oraz po dawce Tenzi Po umyciu i dokładnym osuszeniu przyszedł czas na Prickbort Mac 124 Spryskanie nie wiele dało, a raczej nic co tylko oznaczało brak zbędnych syfów na lakierze Dla pewności zabrałem się za glinkowanie Jako poślizg posłużyła mi woda z "kapką" SHINY GARAGE CAR WASH To tyle jeśli chodzi o syf, od strony pasażera było najgorzej. Na innych elementach czystocha Małe pytanko do znawców tematu Po przejechaniu samochodu, glinka trafiła do wody. Kilkanaście minut później kiedy ją wyciągnąłem nadawała się już do wywalenia Czym zawiniłem? Po glince ponowne umycie auta Następie suszenie oraz chwilowe wygrzanie Pomocnicy jak zawsze na miejscu :pies: Lecimy dalej :-D Jako cleaner'a użyłem MEGUIARS ULTIMATE POLISH Wjazd do środka i pucowanko Temperatura umiarkowana Na przygotowaną powierzchnię leci Collinite 476 Zdecydowałem się na nałożenie dwóch cienkich warstw Woskowanie odbyło się zgodnie z "instrukcją" Wyjazd na zewnątrz (czyli pole ) następnie dwugodzinne wygrzewanie Podczas utrwalania ogarnąłem zewnętrzne plastiki Pytanko w temacie plastików zewnętrznych. Posiadam PD Trim oraz Koch'a jak te dwa środki mają się do SHINY GARAGE JET BLACK czy VALETPRO TRIM GLITZ będzie zauważalna różnica? Odświeżone zostały również tablice Potraktowałem je Prickbort'em Na koniec dodatkowo zostały zabezpieczone Colli Tablice też się chwilkę powygrzewały :-P Na koniec odświeżyłem pokrywę silnika Jako dressing posłużył mi PB Trim Restorer Mały ale wariat, 50/50 Już wiem że następnym wyzwaniem będzie mycie silnika, pokrywa za bardzo odstaje :cwaniak: Po kilku miesiącach, zmiana na truskawkę Jako mod zamiast tylnej popielniczki wpadł pojemnik na kubek, dla mnie zdecydowanie lepsza rzecz niż popiołka Po wygrzewaniu nałożona została kolejna warstwa Colli, niestety w związku z opadami deszczu odpadły zdjęcia "po" Jedynie wyjazd i strzał po opadach Dzięki za uwagę i ewentualne cenne rady :okok: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Bardzo ładny egzemplarz, w ogóle dla mnie ta generacja ibizy jest najładniejsza, ma coś w sobie. Ta nowa to już nie o samo. Widać że przyjemność sprawia Ci dbanie o samochód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 pawelkoralus, co do glinki - standard VP co do dressingu do plastików zewnętrznych - mając Kocha nic więcej Ci nie potrzeba, no chyba, że powłoka typy Gyeon/Car Pro/Gtechniq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teddy Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 To samo mi się ostatnio stało z glinką (żółta VP) po włożeniu do letniej wody, guma do żucia. Mam wrażenie że zbyt duża ilość szamponu w wodzie (na poślizg) mogła też mieć na to wpływ. Jak ci się pracowało z Ultimate Polish? Robiłem tym ostatnio 2 samochody i była to "ciężka fizyczyna praca" w polerowanie wszystkich smug jakie zostawia. Nakładałem aplikatorem piankowym, następnym razem spóbuję tą gąbką w mikrofibrze (jak na zdjęciu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JTBombel Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 począwszy od auta które jest świetne, po zdjęcia i opis użytych środków bo bardzo ładnie się ogląda i miło się czyta wielkie brawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Dzięki Ibiza była właśnie na najdłuższej swojej podróży Kraków - Praga średnie spalanie 4,9L/100km "Wysoka" ulubione miejsce na postój Gdzieś w Czechach Tu już w drodze powrotnej, oj czeka pucowanko Natomiast w samej Pradze Seat jest marką dość rzadko spotykaną, podczas dwóch dni ustrzeliłem tylko te trzy Ibizy Przed wyjazdem ogarnięta geometria kół po zmianie felg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazer Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 To samo z glinka VP mi sie dzialo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parar Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 chłopaki zdołowaliście mnie, właśnie kupiłem tę glinkę....używaliście samej wody( o jakiej temp.) czy z jakimś szamponem/lubrykantem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazer Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 ja uzywalem wody z szamponem SG Strawberry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knefelson Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Małe pytanko do znawców tematuPo przejechaniu samochodu, Glinka trafiła do wody. Kilkanaście minut później kiedy ją wyciągnąłem nadawała się już do wywalenia Czym zawiniłem? za duzo szamponu, ew. za dlugo lezala w miksturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teddy Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 ja uzywalem wody z szamponem SG Strawberry Ja uzywalem wody z szamponem SG Slee&Bubbly Premium Car Bath. Ale jeśli: - nie będziesz moczył tej glinki w wodzie - nie przesadzisz z ilością szamponu - postarasz się osuszyć glinkę przed zagniataniem (chodzi o to aby woda z szamponem nie dostawała się do środka glinki) To nie będzie żadnych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazer Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 a no widzisz to ja ugniatalem mokrą ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Pora lecieć dalej z tematem Na początek inspekcja, a dalej ogarnięcie syfu przywiezionego z Czech Mycie standardowe, na felgi poszły resztki Kemko Po samym szamponie stan prezentował się tak APC plus pędzelek Zdecydowanie ten stan mi nie odpowiadał Na muszki poszła mikstura Tenzi+Kemko+APC+Pędzelek :rotfl: Po ponownym myciu oraz wysuszeniu wszystko wróciło do normy Na koniec Ibiza dostała mały mod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Kilka fotek z niedawno odbytej sesji Dodatkowo przyszła pora na nowe zakupy do pielęgnacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InspektorKot Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Piękne zdjęcia, co to za miejscówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 InspektorKot,a co podoba się miejscówka do sesji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InspektorKot Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Pewnie, fajne otoczenie, a nie kojarzę w ogóle tych budynków . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woytek13 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Chyba słońce jeszcze trochę za wysoko jak na takie zdjęcia? Tzn chodzi o 3 ostatnie zdjęcia. Te pierwsze super Muszę swoim w końcu na jakąś sesję pojechać, bo kurde myję dwa razy w tygodniu a zdjęcia robię zawsze stojąc pod garażem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mass Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Co tu dużo mówić. Zakochałem się w tym Seacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3b Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Świetnie się prezentuje Twoja Ibizka, a ten kolor...malina! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 zawsze uważałem (i uważam), że to jeden z najbrzydszych samochodów, jakie wypuścił seat. ale w Twoim wykonaniu wygląda naprawdę fajnie - wielkie gratulacje, pięknie o niego zadbałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 InspektorKot kampus UJ, budynek Motoroli (os. Ruczaj) Chyba słońce jeszcze trochę za wysoko jak na takie zdjęcia? Niestety za późno zacząłem focić Co tu dużo mówić. Zakochałem się w tym Seacie a ten kolor...malina! Dzięki, sam uważam że kolor jest strasznie... szary jeden z najbrzydszych samochodów, jakie wypuścił seat. uznaje to za komplement Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 A ja znow uwazam ze ta generacja Ibizy jest bardzo fajna, a ten egzemplarz w szczegolnosci. Zdjecja jak z prospektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Ibiza dalej jeździ i ma się dobrze Kilka nowości Przyszła pora na oświetlenie, etap pierwszy już za sobą Zostaje schowek pasażera oraz tablice oraz doszedł grill w plaster miodu na zakończenie kilka fot ze spotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 pawelkoralus, co to za ledy masz do środka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi