Jump to content

Audi A4 LZ5A duży problem plamy po wodzie i ptasie odchody..

Recommended Posts

Posted

Auto stało u mojego taty który z nudów umył je, i go nie powycierał. Następnego dnia posmarował samochód Sonaxem Carnauba który znalazł w garażu :/ Chciał dobrze, ale ze starszy człowiek na emeryturze...Do tego dochodź plama po ptasim odchodzie która tez leżała pewnie trochę...

Po odebraniu auta w lecie starałem się zmyć wosk IPA i zpolerować plamy. Niestety z miernym efektem. Po polerce widać było jakby wżery. Niestety z racji obowiązków przez te kilka miesięcy nie miałem czasu zajmować się autem.

Myślicie ze spróbować jeszcze czegoś zanim oddam auto do lakiernika? Mam do dyspozycji wszystkie środki od Swisswaxa, i doświadczenie tylko z łódźi zbudowanych z GFK.

Z góry dzięki za podpowiedzi.

523c.jpg

0nmf.jpg

kzlb.jpg

wmws.jpg

6jzo.jpg

ocq2.jpg

Posted

Nie wiem, na moje nie wygląda to jakoś strasznie. Gorsze rzeczy usuwałem politurą Autolandu to i Swisswax sobie poradzić powinien czyż nie ? :idea:

Posted

Połączyłem wasze rady i pomogło :good: ! Użyłem zielonego3M, a następnie SV Strong.

bf92.jpg

Jestem w szoku jakie wżery może spowodować zwykła woda, a dokładniej chemikalia w niej wymieszane... A mieszkam w najczystszym regionie Polski .

Dzieki wielkie :)

Posted
Pady mam od Festoola, futerka od SV. Czy lepiej coś innego?

To nad czym się jeszcze zastanawiasz? Polerka w dłoń, poczynając od jak najmniej ściernej pasty i zobaczysz czym to zejdzie ;) Jeśli nie to papierek a potem wyprowadzenie pastami. :good:

...a jeśli nie to do Sosnowca masz niedaleko, do monopolowego po drodze pewnie też :-]:evil:

EDIT: widzę, ze jednak załatwiłeś sprawę ;) Pisaliśmy posta jednocześnie :)

Posted

Dzięki wielkie @g.pajak za zaproszenie :) Niestety nie z tego sta jestem ;)

Zielone 3M stosuje na uszkodzenia przy łodziach, do lakieru myślałem ze za gruby kaliber.