griga-st Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Auto stało u mojego taty który z nudów umył je, i go nie powycierał. Następnego dnia posmarował samochód Sonaxem Carnauba który znalazł w garażu Chciał dobrze, ale ze starszy człowiek na emeryturze...Do tego dochodź plama po ptasim odchodzie która tez leżała pewnie trochę... Po odebraniu auta w lecie starałem się zmyć wosk IPA i zpolerować plamy. Niestety z miernym efektem. Po polerce widać było jakby wżery. Niestety z racji obowiązków przez te kilka miesięcy nie miałem czasu zajmować się autem. Myślicie ze spróbować jeszcze czegoś zanim oddam auto do lakiernika? Mam do dyspozycji wszystkie środki od Swisswaxa, i doświadczenie tylko z łódźi zbudowanych z GFK. Z góry dzięki za podpowiedzi.
Geniusz Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Nie wiem, na moje nie wygląda to jakoś strasznie. Gorsze rzeczy usuwałem politurą Autolandu to i Swisswax sobie poradzić powinien czyż nie ?
griga-st Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Woski może maja The Best, ale te politury(strong, medium,i ta zielona;) takie jakieś... Albo nie potrafię nimi robić
Berd Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Myślę, że UC od Megsa doskonale sobie z Twoim problemem poradzi
griga-st Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Pady mam od Festoola, futerka od SV. Czy lepiej coś innego?
Berd Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Możesz śmiało używać swoich padów
senz Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Patrząc na te wżery to nadają się pod papier a następnie polerowanie.
griga-st Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Połączyłem wasze rady i pomogło ! Użyłem zielonego3M, a następnie SV Strong. Jestem w szoku jakie wżery może spowodować zwykła woda, a dokładniej chemikalia w niej wymieszane... A mieszkam w najczystszym regionie Polski . Dzieki wielkie
g.pajak Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Pady mam od Festoola, futerka od SV. Czy lepiej coś innego? To nad czym się jeszcze zastanawiasz? Polerka w dłoń, poczynając od jak najmniej ściernej pasty i zobaczysz czym to zejdzie Jeśli nie to papierek a potem wyprowadzenie pastami. ...a jeśli nie to do Sosnowca masz niedaleko, do monopolowego po drodze pewnie też EDIT: widzę, ze jednak załatwiłeś sprawę Pisaliśmy posta jednocześnie
griga-st Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Dzięki wielkie @g.pajak za zaproszenie Niestety nie z tego sta jestem Zielone 3M stosuje na uszkodzenia przy łodziach, do lakieru myślałem ze za gruby kaliber.
Rekomendowane odpowiedzi