kkobus1 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 Witam, Otrzymałem próbkę od All4Auto nowego produktu Shiny Garage AIO. W związku z tym publikuję krótką relację wraz z porównaniem do Auto Finesse Tripple. Przygotowanie auta wyglądało następująco: Pricbort -> Tenzi Prix -> Valet PRO pH Neutral Snow Foam -> spłukanie i mycie z użyciem szamponu Autoglym Bodywork Shampoo Conditioner -> glinkowanie -> mycie z użyciem Ludwiku w celu odtłuszczenia powierzchni Niestety ale zdjęć z przygotowania nie mam, gonił mnie czas. Konsystencja Raczej gęsta podobna do AF Tripple. Kolor oczywiście znacznie się różni, AIO SG jest białe, natomiast AF Tripple fioletowy. Produkt nałożony, chwilę czekam przed spolerowaniem. 50/50 Kolejne 50/50 50/50 po zastosowaniu obydwu produktów. Po prawej SG, po lewej Tripple Podsumowanie Produkt nakłada się bardzo łatwo, intuicyjnie. Banalne docieranie. Jak widać pięćdziesiątki dają radę. Uważam, że jest to produkt godny polecenia. Zdaje się, że kryje lepiej jak Tripple. Zobaczymy jak długo utrzyma się na słupkach. Testowany słupek pochodzi od Skody Fabii II. Uważam, że jest również wydajny, ponieważ z testera udało mi się zrobić słupki, drzwi przednie i tylne. W testerze podejrzewam, że było około 20 ml. Dziękuję za możliwość przeprowadzenia testu, polecam się na przyszłość Zapraszam do dyskusji
EMPE Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 rzeczywiście po tych zdjęciach strona Shiny Garage AIO wydaje się być lepiej zmaskowana niż AF Tripple zobaczymy jak z trwałością
all4auto Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 Kkobus1, bardzo dziękuje za przeprowadzenie testu, w miarę możliwości czekamy na uaktualnienie, jak się oba produkty sprawują :]
Arni Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Kurczę, szukałem info nt tego produktu SG, można liczyć na ponowne załadowanie fotek? aa no i można na to AIO kłaść wosk czy mija się to z celem?
kkobus1 Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Jestem poza domem, jak tylko będę miał dostęp do komputera to sprawdzę czy mam jeszcze te zdjęcia. Wydaje mi się, że mija się to z celem.
Geniusz Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 Na pewbo sa tuosoby ktore uzywaly jeszcze AIOod Shiny. Mozna prosic o opinie w porownaniu do innych popularnych srodkow ?
Moderator Domel Opublikowano 13 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 Wykopałeś archiwum.... to jest jeszcze w sprzedaży ? SG ma nowy produkt. GLAZE. Ale SG znikło z forum i teraz cieżko śledzić ich nowości a testów też mało na forum ...
Geniusz Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 Jest w sprzedazy. Samego glaze nie chce bo niestety rzadko moge sobie pozwolic na pelny proces cleanera, glaze i wosku. Zdecydowanie wole aio i qd. Wlasnie widze ze cos malo testow jeat. No ale moze znajdzie sie ktos kto moze cos powiedziec na ten temat
Rekomendowane odpowiedzi