Pogodny Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Natknąłem się na taki filmik: Planuję zakup odpowiednich lakierów itp u naszego partnera z forum MXNowicki. Czy ktoś z was naprawiał elementy karoserii w ten sposób?
bucki Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Czy ktoś z was naprawiał elementy karoserii w ten sposób? Ja lakieruję tak dosyć często i nie widać żadnych śladów po polerowaniu później .
lukaszlakier Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 jak szprajami to dawaj ja popacze
bucki Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 jak szprajami to dawaj ja popacze A proszę bardzo . Tak wyglądał porysowany zderzak bmw . Tak przeszlifowane uszkodzenia . A tak już gotowy element , pomijając podkład i dotarcie podkładu bo akurat nie zrobiłem takich fotek.
lukaszlakier Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 bucki, sluchaj racja jest jak dupa, kazdy ma swoja kilka lat lakierowalem samochody ciezarowki motocykle itp dzisiaj jestem kierowca ciezarowki. nie ma sie czym chcwalic ale przez ten czas co lakierowalem spotykalem sie codziennie z zaprawkami typu "a dorobilem komputerowo spraja i sobie zakleilem gazetami do kwadratu zawsze to lepiej jak obdarte" jak to nie rzadko twierdzil dumny wlasciciel golfa III. no ale coz... nie bede sie dalej rozpisywal ale na dobra sprawe przelicz ile Cie kosztowaly spraje podklady szpachle a ile by Cie kosztowala naprawa u lakiernika ?? lakiernik z 50, 70 zl drożej. wiem ze to Polska. byc moze 20 % chce sie nauczyc malowac tymi sprejami a pozostale 80 % chce sobie szklem 4 litery utrzec zeby na flache przyoszczedzic. chcesz malowac to kup "cienkiego" za 200 zl jako kozla ofiarnego pozniej zakup kompesor i pistolet zapoznaj sie z technologia naprawy i dopiero maluj. zwroci Ci sie szybciej jak pieniadze wydane na dezodoranty
bucki Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 lukaszlakier, ja mieszkam w Niemczech i takie rzeczy robię sprejami dla komisów i innych handlarzy autami ,wiec tak jest wygodniej mi zrobić to na miejscu mająć lakier w puszce ,koszta są dużo mniejsze ,a ludzie zadowoleni . Na to jest kładziony klar z utwardzaczem i jest wszystko cacy .
jukojuko Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 bucki Podaj proszę namiar na klar z utwardzaczem w spreju . Ja jakoś nie mogłem znaleźć a ułatwiło (zaoszczędziło ) by mi to sporo czasu i kombinowania. Druga sprawa jak z jego twardością jest , można go jakoś porównać do normalnego u lakiernika
bucki Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 jukojuko, ja używam akurat najczęściej tego http://www.spraymax.de/index.php?id=361 to jest tak samo jak by to był lakier z pistoletu z utwardzaczem . Puszka jest trochę droższa od normalnego klaru i jednorazowa , ale naprawdę polecam . Szybko schnie i śmiało można później polerować bez obaw , że zaczną się dziać cuda z warstwą klaru.
Pogodny Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 bucki, dziękuję za zainteresowanie tematem za niedługo podeślę zdjęcia z moich pierwszych podejść.
spons Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Pogodny, pamietaj żeby robić bardzo płynne (gładkie) odcięcia podklad/baza/klar i kupic sobie rozcienczalnik cieniujący Nie zapominaj tez o szarościach widmowych jak chcesz zeby kolor Ci wychodził taki jak należy.
Pogodny Opublikowano 8 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 właśnie, opiszcie swoje doświadczenia z cieniowaniem najlepiej na jednym elemencie mając np. przytarty lekko rant na błotniku.
Rekomendowane odpowiedzi