Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Kolega jest właścicielem nowego Passata, i chciał zabezpieczyć tapicerkę skórzaną swojego auta, prosił o zakup dobrego środka do tego celu. Jako że ja skóry nie posiadam, więc opierając się na forumowej wiedzy i poradach zakupiłem mu zestaw GT12/GT11.

Preparatu użył zgodnie z instrukcją, efekt wizualny jaki osiągnął po zastosowaniu w/w preparatu jest zgodny z jego oczekiwaniami i wszystko byłoby super gdyby nie...zapach jaki pozostawił po sobie Gliptone. Nie pomaga wietrzenie ani upływ czasu, w aucie czuć chemiczną obcą woń, co więcej przechodzą nią ubrania! Kolega jako winnego wskazuje mleczko czyszczące , do impregnatu nie ma zastrzeżeń. Pytanie do osób, które stosowały Gliton: czy komuś przydarzyło się coś podobnego, i jak pozbyć sie smrodu z fabrycznie nowego auta? Dodam tylko że auto jest raczej sporadycznie używane, aplikacja miała miejsce jakiś miesiąc temu, ciągłe wietrzenie nie daje poprawy.

Posted
Witam,

Kolega jest właścicielem nowego Passata, i chciał zabezpieczyć tapicerkę skórzaną swojego auta, prosił o zakup dobrego środka do tego celu. Jako że ja skóry nie posiadam, więc opierając się na forumowej wiedzy i poradach zakupiłem mu zestaw GT12/GT11.

Preparatu użył zgodnie z instrukcją, efekt wizualny jaki osiągnął po zastosowaniu w/w preparatu jest zgodny z jego oczekiwaniami i wszystko byłoby super gdyby nie...zapach jaki pozostawił po sobie Gliptone. Nie pomaga wietrzenie ani upływ czasu, w aucie czuć chemiczną obcą woń, co więcej przechodzą nią ubrania! Kolega jako winnego wskazuje mleczko czyszczące , do impregnatu nie ma zastrzeżeń. Pytanie do osób, które stosowały Gliton: czy komuś przydarzyło się coś podobnego, i jak pozbyć sie smrodu z fabrycznie nowego auta? Dodam tylko że auto jest raczej sporadycznie używane, aplikacja miała miejsce jakiś miesiąc temu, ciągłe wietrzenie nie daje poprawy.

z czasem zapach sie ulotni. Z tego co wiem to glipton niby nadaje zapach skory

Posted

Twierdzi że wszystko robił zgodnie z instrukcją, i nie mam powodu mu nie wierzyć.

Może faktycznie ozonowanie coś da, choć jeśli zapach jest uwalniany z tapicerki to pewnie dalej będzie waliło :(

Posted

U mnie zapach ustapil samoistnie ale troche to trwalo, gdzie ok tygodnia. Tez mnie ten zapach nie przekonuje:(

Posted

Niech zastosuje inny srodek do skory powinno pomoc... ja uzylem zestawu ZYMOLA

Jak ten zapach moze przeszkadzac :idea: ja 2 dni temu zamowilem 6 odswiezaczy Gliptone :mrgreen:

Posted

hah.... garbarnia :lol::?: To potrwa jeszcze ze 2 tygodnie. Ponowne czyszczenie innymi środkami o neutralnym zapachu przynosi średnie skutki, ale trochę pomaga...

Ja miałem kiedyś to samo i zniechęciło do wszelakich produktów o "zapachu skóry". Ta woń niektórym pasuje niezmiernie, a wręcz jest wymagana.

• Dystrybutor
Posted

Produkty nie powinny pachnąć. Zapach skóry ok, ale jako osobny produkt.

Niestety nos ludzki jest wybredny: to co dla jednych jest cudownym zapachem innych odstrasza niestety.

Posted

zostalo tylko czekac i sie modlic :D

dokladnie jak mowicie jednym to sie podoba innym nie tak jak prawie idealny zapach dla wczystkich California Car Scents Coronado Cherry dla mnie smierdzi:)