d3th Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Cześć! Na wstępie powiem, że to mój debiut w PSB, więc konstruktywna krytyka jest mile widziana. Jest to czwarte auto, którym kiedykolwiek się zajmowałem zgodnie z tzw. sztuką, więc na bank jest wiele niedociągnięć i błedów. Ale chyba nikt nie stał się pro, gdy tylko chwycił za polerkę Żałuję, że nie zrobiłem zdjęć Skody przed, ale do widocznych zarysowań i obtarć dodajcie sobie sporo kurzu i błota i wyjdzie mniej więcej stan sprzed mojej ingerencji. Coś jakby Land Rover po Camel Trophy Usunąłem chyba z 90-95% zarysowań, spędziłem 4 dni po ok. 8 godzin, choć mógłbym siedzieć i dłużej. Męczyłem się zwłaszcza przy clenerze Achillesa: zostawiał smugi i nie dawał się spolerować. Może to przez niedokładne wymycie past polerskich za pomocą IPA? 1. Mycie wstępne - Prickbort mac 124 - Optimum Power Clean APC - ValetPro Neutral Snow Foam - pianownica Epoca 2. Mycie właściwe - 2 wiadra z Castoramy - szampon Shiny garage orange - rękawica Flexipads merino wool wash mitt 3. Dekontaminacja - żółta glinka Car Pro - woda z mydłem jako lubrykant 4. Korekta - pasty Menzerna 500, 2500 i 4000 - pady Flexipads: biały, pomarańczowy i żółty (duże i małe) - IPA - mikrofibry różnego rodzaju 5. Zabezpieczenie - ValetPro Achilles Prep - Poorboy's World Black Hole Glaze - Collinite 476 - Finish Kare 317 Exterior Black Trim Restorer (na plastiki) 6. Wnętrze - stary odkurzacz Zelmer - jakieś pędzelki i mikrofibry - Optimum Power Clean APC (1:10) - Poorboy's World Natural Look 7. Silnik - 1Z EINSZETT Multi Wash - Finish Kare 317 Exterior Black Trim Restorer 8. Opony & felgi: - do mycia Optimum Power Clean APC + piana ValetPro Neutral Snow Foam + stara gąbka - Meguiars Endurance Tire Gel Środek w zasadzie tylko odkurzyłem, przemyłem APC i wtarłem PB Natural Look. Niestety, Skoda miała takie plastiki, że trudno było zauważyć różnicę sprzed położenia PB i po. I po A zabaw z nadwoziem wyglądała tak: No i efekty "po": Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzLU Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 zmojej strony jest elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romekkk Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 jaki to kolor? Przy korekcie wygląda na coś ala śliwka natomiast na ostatnich fotach jest czarny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 d3th, bardzo fajna "pięćdziesiątka" silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3th Opublikowano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Romekkk, kolor niby czarna perła. Foty robiłem telefonem i może balans bieli był niewłaściwy. Swoją drogą lakier jest czarny tylko zaraz po umyciu, bo po kilku dniach pod chmurką bliżej mu do grafitu ktm950, musiałem właścicielowi auta udowodnić, że jest zasadnicza różnica między czystym silnikiem, a brudnym - stąd ta fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Widać że glinka miała co robić Bardzo ładnie to wygląda,samochód bardzo "odżył" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Degus Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 super debiut czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 najlepsza 50-tka w historii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 jaki to kolor? Czerń magiczna, czyli czarna perła. Fajna realizacje, ale parę niedociągnięć widać np. niedomyte wnęki kół, niewyczyszczony i brak dressingu na fartuchu pod przednim i tylnym zderzakiem. Świetne 50/50 silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knefelson Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 ja tez mialem kiedys problemy z Achillesem, za nic w swiecie nie dal sie wypracowac. Jedyne co pomoglo to po aplikacji spryskanie IPA i wytarcie MF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_S Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Super robota, fotomontaż z pięćdziesiątką silnika całkiem ciekawy. Właściciel chyba był zachwycony, zresztą auto chyba w miarę nowe, a dość mocno zmęczone (lakier). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo228 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 troszke tylko pedały i dywaniki nie domyte silnik 50/50 coś pięknego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobka01 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 najlepsza 50-tka w historii Szacun za walkę z Superbem! Naprawdę extra robota! Ilość miejsca z tyłu za każdym razem jak wsiadałem do tego auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi