Alzak Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Witam Mam maly problem z farba na kierownicy w sumie to mialem go od poczatku zakupu auta ale jakos mi do tej pory nie przeszkadzalo... No wlasnie do tej pory, od zakupu mialem maly kawalek bez farby na kierownicy i teraz sprobowalem usunac caly ten "vinyl" lecz niestety nie jestem w stanie tego zrobic dalej palcami a nie wiem co moge bezpiecznie uzyc zeby nie zniszczyc plastiku pod spodem ... Wyglada to tak Moze macie jakies pomysly jak sobie z tym poradzic ?
LoozaQ Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Wychodzi na to, że podobny problem jest z rączkami w Leonie 1M/Toledo. Ktoś pisał, że lepiej schodzi jak się to ustrojstwo podgrzeje (np. suszarką).
Alzak Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Wychodzi na to, że podobny problem jest z rączkami w Leonie 1M/Toledo. Ktoś pisał, że lepiej schodzi jak się to ustrojstwo podgrzeje (np. suszarką). Hmm gdzies tez czytalem zeby sprobowac to podgrzac bede musial dzis cos pokombinowac bo nie moge na to patrzec ... a nowa poduszka troche droga jest zeby to tak poprostu zmienac...
Lukas G Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Najlepiej parą, z rączkami nie ma problemu, wystarczy wrzucić do bardzo gorącej wody z ludwikiem i wyczyścić zmywakiem do naczyń. Poduszki raczej do gorącej wody nie wrzucisz
Alzak Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Sprobuje dzis z suszarka zadzialac moze cos pomoze ...
Shmatan Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Płyta cd - w golfie mk4 idealnie sobie poradziła z tą dziwną gumo-plastiko-powłoką
Alzak Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Płyta cd - w golfie mk4 idealnie sobie poradziła z tą dziwną gumo-plastiko-powłoką Niestety nie da rady bo rysuje sie plastik pod spodem cokolwiek chce uzyc zostawia slad ...
Chat Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Może czymś takim: http://allegro.pl/lapka-lopatka-do-szyb ... 59863.html Kiedyś sam to kupiłem i przy wielu ingerencjach w "plastiki" spełniała swe zadanie.
Alzak Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Probowalem roznymi plastikowymi rzeczami i jako ze plastik pod spodem jest dosyc miekki niestety zostaja slady wiec jedyna opcja to cos gumowego albo palec i powoli "zwijac" ta gumowa farbe ...
Alzak Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Parownicą powinno pójść Niestety nie mam parownicy ... Bede dzisiaj dzialal suszarka jak to nic nie pomoze to bede myslal o sciagnieciu poduszki i moze ppomaluje to plastidipem jak nie bedzie to wygladalo to najwyzej zedre plastidipa i bede myslal dalej.
Chat Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Kiedyś też nabyłem w Lidlu złoty środek do zmywania nalepek i kleju. I rzeczywiście spray rewelacyjny zmywa wszystkie naklejki, ślady po taśmie, jednym słowem super. I najważniejsze, że bezpieczny, może tym spróbuj. Ja nim zmyłem taką mikrogumową warstwę z brzegów klawiatury, poszło bez problemu. http://fanlidla.pl/gazetka/2013.04.22.w ... do,etykiet
Alzak Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Nie jakos nie chce probowac na kierownicy czyms takim pozatym nie bardzo mam jak zdobyc taki produkt...
Chat Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 100% bezpieczny, żadny rozcieńczalnik czy agresywna chemia a..UK...to może poszukaj innych podobnych do tego zmywaczy.
Alzak Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Probowalem suszarka dzis i niestety bez zadnego rezultatu ...
adziami Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 jeżeli tak mega to przeszkadza to może spróbuj okleić kierownice i psiknij to po prostu plastidipem czarny mat i myślę że będziesz zadowolony
bedi Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 tylko żeby psiknąc to musi mieć równą powierzchnię... Też mnie irytują materiały używane w audi
adziami Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 w takim razie papier 2000 lub 2500 i działać nie widzę innego wyjścia, zawsze można to zerwać bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi