qasu Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Jak kilka miesięcy temu kupiłem auto to we wnętrzu był bardzo fajny zapach. Jakby pachniało nowością. Mimo, że auto już trochę lat ma. Woń trochę traci na intensywności i chciałbym coś zrobić, aby nadal się utrzymywała. Nie posiadam żadnych odświeżaczy w aucie. A to już utrzymuje się ze 5 miesięcy. Może ktoś czyścił tapicerkę lub coś innego. Mimo to interesuje mnie taki specyfik który tak długo się trzyma i pachnie naturalnością. Kojarzy ktoś jakiś specyfik?
qasu Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Jak kilka miesięcy temu kupiłem auto to we wnętrzu był bardzo fajny zapach. Jakby pachniało nowością. Mimo, że auto już trochę lat ma. Woń trochę traci na intensywności i chciałbym coś zrobić, aby nadal się utrzymywała. Nie posiadam żadnych odświeżaczy w aucie. A to już utrzymuje się ze 5 miesięcy. Może ktoś czyścił tapicerkę lub coś innego. Mimo to interesuje mnie taki specyfik który tak długo się trzyma i pachnie naturalnością. Kojarzy ktoś jakiś specyfik?
barteq161 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Mysle ze po prostu przyzwyczailes sie do tego zapachu
barteq161 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Mysle ze po prostu przyzwyczailes sie do tego zapachu
dementor Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 W internecie albo aso można kupić zapachy do auta stosowane w salonach/nowych pojazdach które mają swój specyficzny zapach, więc może o to chodzi ?
dementor Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 W internecie albo aso można kupić zapachy do auta stosowane w salonach/nowych pojazdach które mają swój specyficzny zapach, więc może o to chodzi ?
qasu Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Właśnie problem w tym, że to nie zapach. Możliwe, żeby jakiś środek czyszczący tak długo się utrzymywał? Kilka osób już pytało mnie co używam, że tak ładnie pachnie.
qasu Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Właśnie problem w tym, że to nie zapach. Możliwe, żeby jakiś środek czyszczący tak długo się utrzymywał? Kilka osób już pytało mnie co używam, że tak ładnie pachnie.
danielek. Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Może na filtrze kabinowym ktoś położył coś pachnącego zadzwoń do byłego właściciela i zapytaj.
danielek. Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Może na filtrze kabinowym ktoś położył coś pachnącego zadzwoń do byłego właściciela i zapytaj.
mpadlewski Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 To samo już proponowałem koledze w innym temacie.
mpadlewski Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 To samo już proponowałem koledze w innym temacie.
bechcik Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 A może gumowe dywaniki tak pachniały?
niedźwiedź1497602043 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 W internecie albo aso można kupić zapachy do auta stosowane w salonach/nowych pojazdach które mają swój specyficzny zapach, więc może o to chodzi ? Poważnie istnieje takie coś?
mister31 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Właśnie problem w tym, że to nie zapach. Możliwe, żeby jakiś środek czyszczący tak długo się utrzymywał? Kilka osób już pytało mnie co używam, że tak ładnie pachnie. Może zapachy samochodowe Yankee Candle, sam tego używam i są niesamowicie wydajne. Poza tym całe auto nim przechodzi o pachnie nawet długo po skończeniu. Preferuję te przyczepiane do kratki wentylacyjnej, ponieważ są najbardziej wydajne. Najlepszy według mnie to ten o zapachu świeżo wypranej bawełny.
adam_s Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Właśnie problem w tym, że to nie zapach. Możliwe, żeby jakiś środek czyszczący tak długo się utrzymywał? Kilka osób już pytało mnie co używam, że tak ładnie pachnie. Może zapachy samochodowe Yankee Candle, sam tego używam i są niesamowicie wydajne. Poza tym całe auto nim przechodzi o pachnie nawet długo po skończeniu. Preferuję te przyczepiane do kratki wentylacyjnej, ponieważ są najbardziej wydajne. Najlepszy według mnie to ten o zapachu świeżo wypranej bawełny. Zgadzam się z Kolegą, Yankee Candle, zamów na allegro i po kłopocie Zapachy miłe dla nosa, naturalne i świeże. Najgorzej jak ktoś używa zapachów przypominających odświeżacze z toalety...
Vespa Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Niektóre samochody, np. Citroeny, mają dyfuzory wbudowane w deskę rozdzielczą.
jbiz Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Niektóre samochody, np. Citroeny, mają dyfuzory wbudowane w deskę rozdzielczą. tak i nawet w salonie nie mogę teraz tego dokupić
Vespa Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Ha, no właśnie też szukam i nic A bawiłeś się w nasączanie wkładu?
jbiz Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 zalałem Stripperem ale jak wiemy efekt chwilowy
miasolek Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Po pierwsze odśwież auto - wypierz tapicerkę, zrób gruntowne sprzątanie, a potem pomyśl o jakimś zapachu - jeśli cenisz sobie naturalność, to możesz sam przygotować zapach samochodowy - wystarczy pojemniczek, soda oczyszczona i kilka kropel olejku eterycznego ulubionego:)
czejzee Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 Dobrze jest wyprać welurowe dywaniki jeśli takie są, oraz zadbać o filtr kabinowy, klimatyzację. Druga sprawa to warto sprawdzić, czy jest jakiś kawałek jedzenia (frytki, itd) pod siedzeniem. Przewietrzyć auto... ale zgadzam się, nowe auta lub solidnie przygotowane do sprzedaży pachną najlepiej i trudno jest do tego stanu powrócić. W samochodzie żony spróbowałem puścić parę kropel zapachu w płynie na welur i zapach utrzymuje się już kilka dni, jest naprawdę solidnie.
Rekomendowane odpowiedzi