Beny Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam,przedstawiam krótka fotorelację z reanimacji auta kolegi. Mazda Xedos 9 2,5V6 98' Samochód mało spotykany na naszych drogach dlatego należało mu sie trochę blasku. Lakier w stanie fatalnym,bardzo matowy i porysowany.Troche żałuje że nie zakupiłem menzerny fg400 bo w niektórych miejscach 500 nie dawała rady. Zestaw kosmetyków. -Pasty menzerna FG500 PF2500 FF 3000 -Pady flexipads biały żółty pomarańczowy -Pady flexipads biały i żółty 80mm -Tricolor + meguiars ultimate compound -IPA -Glinka ValetPRO żółta -Decabit do smoły -Szampon Shiny Garage -Cleaner dodo juice lime prime -Wosk MEGUIARS ULTIMATE WAX -Skóra Chemical Guys Leather Cleaner -APC Nielsen -Plastiki PB Natural Look Auto umyte ludwikiem +Apc wyglinkowane umyte szamponem.Zdjęcia przygotowanej mazdy do korekty Szkody parkingowe 50/50 Błotnik Drzwi kierowcy Drzwi w miejscu uszkodzenia potraktowane papierem wodnym 2500 Maska Klapa bagażnika Dach Zderzak Gdy ja zajmowałem sie lakierem kolega ogarniał skóry,Chemical Guys Leather Cleaner w akcji Na tym i następnym zdjęciu po stronie brudnej próbowałem Strong cleaner od Lendercentrum niestety była to końcówka wydłubana z butelki i mało co wyciągło brud.Chemicala na komplet zużyliśmy ok 250ml Szybka budżetowa akcja mycia felg. Sonax radził sobie słabo,decabit ok. Całośc prezentuje sie tak. Podsumowując właściciel zadowolony,mazda odzyskał blask a ja zdobyłem kolejne doświadczenie ponieważ była to moja 3 korekta.W procentach oceniał nie bedę bo rys jeszcze troche zostało ale jak to mówią nie wszystko na raz.Jak będzie czas zrobie jakies lepsze foto całości.
Artih Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Bardzo fajnie lakier i auto odżyło. Fajny wózek, bardzo stylowy - wyprzedził swoją epokę. Graty za pracę - fotki faktycznie lepsze by się przydały
MatthewG Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Brawo Fotele brudne aż słodko
masa140 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Dobra robota a 50/50 foteli wymiata Ile zajęła Ci czasu korekta
blaszczu Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Dobra robota! Ładnie lakier przejrzał - fajny kolor do pracy, idealny do pokazania efektu i blasku po Przydałyby się lepsze foty ale nie jest źle
Beny Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Korekta zajęła ponad 20 h,fotki postaram się wrzucić bo sam jestem ciekaw co słońce pokaze a przy okazji jakąś sesję 2 xedosow się zrobi
golden0282 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Dobra robota ,jak również relacja , którą miło się ogląda
Rekomendowane odpowiedzi