julian Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 auto ma prawie 3 lata, jezdzone codziennie, przebieg kolo 50tys, 2 miesiace temu przeszlo kompleksowa regeneracje z maszynna polerska, na srodkach 3M, Extra Fine i Ultrafina z dedykowanymi gabkami, silniejsze nie byly potrzebne. aktualnie auto ma na sobie megsa step 2 deep crystal, sealant turtle wax(malo profesjonalny, ale moim zdaniem to znakomity srodek za male pieniadze) i 3 warstwy wosku megsa. na lakierze jest kilka nieladnych miejsc - prawe lusterko ma czarna plamke z startym lakierem, kilka glebszych rys na tylnym zderzaku, ale sa to rzeczy wymagajace gruntownego przygotowania i lakierowania, byc moze w lipcu uda mi sie to zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wax-master Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 bardzo ładne autko ale przy następnym treatmencie proponuję użycie wosku z wyższej półki współczynnik ceny do wydajności sprawi ,że wyjdziesz na plus pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 dla mnie jest to absolutnie oczywiste;) nie wiem tylko w co isc, czy dodo czy collinite 915 czy raceglaze 55. zastanawialem sie nad SV, ale przy podobnej cenie ma mniej carnauby, a tez nie chce kupowac wosku dedykowanego np lakierom japonskim. ale myslalem tez nad saphirem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metys Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 z tą zawartością carnauby to jest różnie. Każda firma inaczej podaje, a tylko u tych czołowych producentów te liczby mają jakieś odbicie. Tańsze produkty trzeba po prostu wypróbować, bo tam nie do końca jest tak jak to wygląda w opisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 receglaze 55 kosztuje 65funtów za na prawde nieduzy(choc wydajny) sloiczek, wiec chyba nie sciemniaja. collinite jest mocno modyfikowany, carnauba jest dodatkiem, ale jest tez duzo tanszy, bo kolo 22funtow za wieksze opakowanie. zastanawiam sie jeszcze nad zamowieniem opakowania 4 testerow dodo, male opakowania, wystarczaja na 4-krotne pokrycie calego auta okolo. moze warto wyprobowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 wax-master, Ty pracujesz w warszawie, prawda? moze jest opcja, zebym podjechal kiedys w tygodniu i sie dowiedzial wiecej na zywo o woskach SV? macie jakies testery, zeby np pokryc pol maski i zobaczyc jak sie zachowuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metys Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 alternatywa to cwwc2009 tam będzie testowane sporo produktów. to tylko moja opinia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 a jest w ursusie, dobrze czytalem? chetnie wpadne, bedzie okazja, zeby spotkac sie i pogadac o doswiadczeniach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metys Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 tak dokładnie, będzie w ursusie. Hala wygląda nieźle z tego co zdążyłem się zorientować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 w pon mam egzamin, wiec nie na caly dzien, ale na pewno sie pojawie. musze przeczytac program, kiedy bedzie najciekawiej;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi