bushqoon Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Cześć mam nadzieję że temat teraz będzie ok. Z moimi felgami nie jest najlepiej... od samego zakupu nie wyglądały dobrze, a po zimie i potraktowaniu ich sporą ilością chemii jest jeszcze gorzej. W chwili obecnej wyglądają tak: z tego co widzę - nie są to żadne otarcia, a po prostu jakieś dziwne odbarwienia - jedne gładkie, drugie szorstkie. Jak z tym walczyć? Czy ewentualnie malować od razu całe? Jeżeli malować - ktoś przybliży jak? Czy najpierw zeszlifować druciakiem na wiertarce, podkład, farba? czy ręcznie papierem 150-400? i później podkład i farba? Jeżeli malowanie to co możecie polecić ze średniej półki? No i czy ktoś używa już np plastidip dłużej niż rok? Malować chciałbym bez ściągania opon. Zastanawia mnie też fakt jakby te kółka wypełnić innym kolorem: Np takim jak jest auto, lub np czerwonym... ale wtedy felga - biała? Jakieś propozycje?
Tomssson Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 druciaka na wiertarca do tej felgi nie używaj za głębokie rysy się na niej zrobią lepiej przygotuj felgę pod lakierowanie papierami o wyborze koloru decyduj sam , każdy ma swój gust wybierz co Tobie najbardziej się podoba
bushqoon Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 wiem, ze o kolorze decyduje sam, ale nie mam takiej wyobraźni i doświadczenia. na szybko mała wizualizacja planów dwukolorowych: nie jest wiejsko? fota całego auta:
Tomssson Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 jak możesz to wstaw fotkę całego auta
bushqoon Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 edytowałem post - Twoja prośba pojawiła się w trakcie mojej edycji.
kubik Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 nie jest wiejsko? W pierwszym planie powiewa,drugi już lepiej
bushqoon Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 czyli pewnie najlepiej jeden kolor... zrobie więc pewnie ciemniejsze niż są teraz. pytanie czy takie coś będzie ok? http://allegro.pl/motip-zestaw-do-felg- ... 08563.html da się tym coś zrobić żeby było w miarę trwałe? Malowałem kiedyś zaciski motipem i uchwyt od lusterka też tą firmą i jak na razie dają rade...
Shmatan Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Moim zdaniem to koło jest zbyt małe żeby wariować z kolorami - oryginalny srebrny będzie najlepszy
bushqoon Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Shmatan - słuszne spostrzeżenie! dzięki za wyprostowanie ma ktoś z Was może przykłady jak wyglądają kolory motip na felgach? myślę nad grafitem, ale nie wiem czy nie będzie za ciemny.. jak stwierdzę że jest ciemno - pójdzie srebrny. Ile ml liczyć na jedną oponę?
DominikC200 Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 Po pierwsze jeżeli chcesz żeby lakierowanie było trwałe i wyglądało dobrze to powinieneś pomalować je pistoletem a nie jak rozumie z twojego postu sprayem. Po drugie trzeba je przed malowaniem zmatowić papierem ściernym (różne gradacje) a nie szczotką drucianą. Ile ml liczyć na jedną oponę? raczej felgę wydaję mi się że malując pistoletem wystarczy na 4 felgi 200 - 300 ml lakieru. Ps. ze zdjęć ciężko ocenić uszkodzenia ale czy nie dało by się ich zmatowić papierem wodnym 2000 - 2500 i wypolerować?? Może warto spróbować Oczywiście to co powyżej napisałem jest w dużym uproszczeniu.
bushqoon Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 kupiłem dwie puchy stalowego motipa + dwie puchy lakieru bezbarwnego. Zacznę od papieru ściernego - zmatowię i później pojadę z lakierami. Zobaczymy jak to wyjdzie... Efekty na pewno wrzucę.
DominikC200 Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 Też jestem ciekaw jak to wyjdzie. Jak skończysz to dawaj foto relację.
szalik Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 efekt moze przez pierwsze dni bedzie fajny, ale po zimie wszystko wyjdzie od nowa, lepiej do pieca z nimi i zrobic to jak należy. a Tak to orobisz sie jak glupi , zajedziesz palce z papierem a pozniej bedzie rozcarowanie ze lakier z spreja kiepsko siadl nie jest zbyt twardy itd...
bushqoon Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 ale na zime zarzucam stalówki. Te - oryginalnie malowane też zniszczyły się po zimie...
bushqoon Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Jedna felga zrobiona: Zdjęcia nie oddają efektu - który wydaje mi się być naprawdę świetny... Sporo czasu poszło jednak na jedną felgę... ~4h
DominikC200 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Patrząc tylko na zdjęcia można powiedzieć że różnica kolosalna oczywiście na "+" biorąc po uwagę że robiłeś to sprayem. Oby tylko wytrzymało dłuższy czas.
Future Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2013 malujac pistoletem poczatkujacy moze popelnic wiele bledow przy chocby ustalaniu gestosci farby i cisnienia farby w sprayu (nie mowie o tych ktore kosztuja 5 zl za 500ml) sa dobrej jakosci i swietnie sie nimi maluje grunt to dobre przygotowanie powierzchni
bushqoon Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Future - ale ja pistoletem nie malowałem sam jestem ciekaw jak długo to wytrzyma... Przy kolejnej feldze będę też lepiej w stanie określić ilość potrzebnej farby - może wystarczy na 3 warstwy i 4 bezbarwnego... na razie chciałem zrobić tak aby na pewno lakieru starczyło.
Rekomendowane odpowiedzi