Jump to content

Citrus Pre wash a piana aktywna

Recommended Posts

Zastanawia mnie porównanie użycie piany vs. citrus prewash od VP i AF Citrus Power.

VP Citrus prewash można też jako piane użyc ale chodzi mi o spryskiwacz.

Piany możemy dobrać słabsze/ mocniejsze a cytrusy nam narusza wosk, ale chodzi o siłę zmiekczenia brudu. Czy wyżej wymienionymi środkami zastąpimy piane? Oraz zastanawia mnie czy testował ktoś różnice w działaniu środków Citrus pre wash oraz citrus power :o

Podzielcie się swoja opinią;)

• Dystrybutor

szymekk, Citrus Pre Wash będzie słabszy od piany np. ValetPRO Snow Foam Combo 2 lub Advanced Neutral Snow Foam, lepij uzywać go jako APC oraz do usuwania owadów z przodu auta.

mam i używam Citrus Power. jak sie zbierze troche więcej owadów to pryskam nim przód auta i po 1-2minutach spłukuje. nie zauważyłem żeby osłabił mi nattysa blue.

o ile na nawoskowanym aucie nie ma problemu z usunięciem robali, to wyzwaniem przy myciu bezdotykowym/samą wodą są ślady po nich. i tutaj sprawdza sie AF ;)

szymekk, no nie do końca. pre-wash to raczej nie jest, bo działa głównie na owady, a APC trudno byłoby rozcieńczyć tak, aby nie zjadało wosku zjadając owady.

to moje zdanie, ale niech sie wypowie ktoś z większym doświadczeniem

W ptk myłem auto z trasy całe w robakach. Użyłem VP CPW 1:25 i mimo że robaki popłyneły wosk nadal kropelkuje (nxt 2.0)

A propo olejków to chyba są po to aby dawały zapach a nie działały w jakikolwiek sposób.

Dodam, że praca z tym APC jest przyjemna właśnie z powodu m.innymi zapachu :good: