szymekk Posted July 17, 2013 Report Posted July 17, 2013 Zastanawia mnie porównanie użycie piany vs. citrus prewash od VP i AF Citrus Power. VP Citrus prewash można też jako piane użyc ale chodzi mi o spryskiwacz. Piany możemy dobrać słabsze/ mocniejsze a cytrusy nam narusza wosk, ale chodzi o siłę zmiekczenia brudu. Czy wyżej wymienionymi środkami zastąpimy piane? Oraz zastanawia mnie czy testował ktoś różnice w działaniu środków Citrus pre wash oraz citrus power Podzielcie się swoja opinią
xMarcin95x Posted July 17, 2013 Report Posted July 17, 2013 mam Citrusa, używam go jako APC do wew 1:25 , zew 1:10. Super domywa ale jako aktywną pianę nie uzywalem bo szkoda mi wosku
szymekk Posted July 17, 2013 Author Report Posted July 17, 2013 xMarcin95x, chodzi mi o prewash, nie zważając na zmywanie wosku;) a zewnatrz rozpuszcza jakieś ,,wieksze,, zabrudzenia?
Dystrybutor EXCEDE Posted July 20, 2013 Dystrybutor Report Posted July 20, 2013 szymekk, Citrus Pre Wash będzie słabszy od piany np. ValetPRO Snow Foam Combo 2 lub Advanced Neutral Snow Foam, lepij uzywać go jako APC oraz do usuwania owadów z przodu auta.
weglus Posted July 20, 2013 Report Posted July 20, 2013 mam i używam Citrus Power. jak sie zbierze troche więcej owadów to pryskam nim przód auta i po 1-2minutach spłukuje. nie zauważyłem żeby osłabił mi nattysa blue. o ile na nawoskowanym aucie nie ma problemu z usunięciem robali, to wyzwaniem przy myciu bezdotykowym/samą wodą są ślady po nich. i tutaj sprawdza sie AF
szymekk Posted July 20, 2013 Author Report Posted July 20, 2013 czyli jak by nie patrzeć citrus pre wash to zwykły apc, i olejki cytrusowe nie dodają żadnej ,,magii,,
weglus Posted July 20, 2013 Report Posted July 20, 2013 szymekk, no nie do końca. pre-wash to raczej nie jest, bo działa głównie na owady, a APC trudno byłoby rozcieńczyć tak, aby nie zjadało wosku zjadając owady. to moje zdanie, ale niech sie wypowie ktoś z większym doświadczeniem
xMarcin95x Posted July 21, 2013 Report Posted July 21, 2013 W ptk myłem auto z trasy całe w robakach. Użyłem VP CPW 1:25 i mimo że robaki popłyneły wosk nadal kropelkuje (nxt 2.0) A propo olejków to chyba są po to aby dawały zapach a nie działały w jakikolwiek sposób. Dodam, że praca z tym APC jest przyjemna właśnie z powodu m.innymi zapachu
Recommended Posts