faraon3021 Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Chce Was prosic o kilka rad dotyczacych zakupu auta w Holandii Konkretnie chodzi o Trafica czyli samochod roboczy. Jesli ktos ma jakies doswiadczenia w temacie bede wdzieczny za wszelkie sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzegorzLU Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 nie korzystaj z pomocy osob ktore oferuja ze pojada z Toba za jakas kase bo sie znaja na samochodach z Holandi Link to comment Share on other sites More sharing options...
escimo Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 faraon3021, jedno Ci mogę tylko podpowiedzieć, podczas rejestracji na tablice zjazdowe, nie kupuj od nich tablic, tylko weź ze sobą pisak i kawałek tektury. Ich tablice wyglądają identycznie, tylko są wyklejane, a tekturowe są akceptowane przez policję. Zawsze kilka € w kieszeni Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted July 6, 2013 Author Report Share Posted July 6, 2013 Auto bedzie jechalo do Francji, a holenderski rynek jest dla mnie baaardzo obcy. A co to za numer z tablicami. Trzeba zdac ori holenderskie? Wygoglowalem sobie cos takiego http://www.wiatrak.nl/623/jak-sie-kupuj ... w-holandii Jesli nic sie nie zmienilo to mam dobry poradnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
escimo Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 faraon3021, ori holenderskie trzeba zdać i nadają Ci numery zjazdowe - tak jak to w poradniku jest opisane - tablice eksportowe. Przypomniało mi się jeszcze - jeśli będziesz kupował auto, to mów, że na eksport bierzesz, to często nawet parę stówek sprzedawca schodzi z ceną. Czemu to nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted July 7, 2013 Author Report Share Posted July 7, 2013 Moze byc cenna informacja Dziekuje. Wiesz cos moze na temat BTW ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
escimo Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 faraon3021, podpytaj może kolege dunga - http://forum.kosmetykaaut.pl/profile.ph ... ile&u=4703 Mieszka praktycznie na stałe w Holandii może będzie w stanie bardziej pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted July 7, 2013 Author Report Share Posted July 7, 2013 Super.Dziekuje za namiar. Poszlo PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted July 24, 2013 Author Report Share Posted July 24, 2013 Odgrzeje ważny dla mnie temat Zna ktoś może ta giełdę? http://www.wiatrak.nl/12602/gielda-samo ... w-holandii Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunga Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Omijaj z daleka, byłem i powiem że to co wyprawiają tam nasi handlarze to ciężko opisać. Podobno trzeba być już w nocy i czekać to wtedy może coś się ciekawego znajdzie, o ile interesuję Cie kupno samochodu który jeszcze nie zjechał z lawety. Bo tak kupuje się tam auta - pytanie : który rok, cena - dajesz swoją cenę jak pasuje to bierzesz a jak już zjedzie z lawety to patrzysz co kupiłeś. Jak chcesz sobie na spokojnie oglądać to już tylko te co zostały przebrane przez panów latających z walkie-talkie. Szkoda czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted July 24, 2013 Author Report Share Posted July 24, 2013 dunga, juz nie wiem czy to ja mam jakies dziwne wymagania czy tak trudno kupic w Europie Trafica "holenderke" bez zadnych walkow oczywiscie. [ Dodano: 24 Lipiec 2013, 19:02 ] dunga, nie szukam auta na handel, nie szukam okazji tylko dobrego auta w uczciewj cenie. Nie wiem czy takie samochody sa poszukiwane przez handlarzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunga Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 faraon3021, dlatego odradzam Ci wycieczke na tą giełdę. Podeślij mi na PW swoje wymagania i możliwości, jak znajdę chwilę to poszukam czegoś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted July 24, 2013 Author Report Share Posted July 24, 2013 Nie mam duzych wymagan. Trafic, Vivaro, Primastar. po 2007r 2,0 dci 115k ,double cabine L2 H1 optymalnie 150 tys km i nie bialy Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted August 19, 2013 Author Report Share Posted August 19, 2013 A co myslicie konkretnie o tym? http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/opel ... ousPage=lr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luki88 Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 A koniecznie musi byc z Holandii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted August 20, 2013 Author Report Share Posted August 20, 2013 Nie, ale koniecznie w takiej konfiguracji.A tam ich jest najwiecej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luki88 Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 A patrzyles na autoscout24.nl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted August 20, 2013 Author Report Share Posted August 20, 2013 Codziennie Najczęściej szukam na http://www.gaspedaal.nl bo strona zbiera ogłoszenia z rożnych innych stron. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunga Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 faraon3021, na zdjęciach ładnie, 2 właścicieli, przebieg niby potwierdzony NAP'em. Szkoda ze tak daleko ode mnie bo bym podjechał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted August 20, 2013 Author Report Share Posted August 20, 2013 Troche sie napalilem Dziwne ze nie moza sie bylo tam dzisiaj dodzwonic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartasso Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 Cześć Jeśli chodzi o giełdę w Holandii to byłem kilka razy w beverwijk i powiem Tobie że jest tam zawsze parę busów,widziałem tez trafiki. Nie jest tak jak napisał kolega wyżej że kupujesz auto z lawety. One wjeżdżają inną brama a to wiozą na sobie możesz zobaczyć tylko przez płot... Jeśli jestes zainteresowany zakupem danego auta to masz możliwość oczywiście jazdy próbnej jak i sprawdzenia auta tak jak chcesz. Jedyne co Cie goni to czas ponieważ auta znikają bardzo szybko i możesz wyjechać bez niczego... Jeśli chodzi o rejestrację jak i wykup ubezpieczenia wszystko robisz na miejscu bez najmniejszego problemu i zajmuję to nie więcej niż z 15 minut. Jesli masz dodatkowe pytania to pisz na PW. Ściągam samochody z zagranicy juz jakiś czas,cos tam już słyszałem w temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted August 29, 2013 Author Report Share Posted August 29, 2013 A co myslicie o tym? Blizniaczy model, silnik na lancuchu, i wyglada dosc ladnie, i kontrol APK do kwietnia 2014(dzieki dunga ) http://www.autowereld.nl/nissan/primast ... /foto.html Bartasso, szykuj sie na mase pytan laika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartasso Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 A co myslicie o tym?Blizniaczy model, silnik na lancuchu, i wyglada dosc ladnie, i kontrol APK do kwietnia 2014(dzieki dunga ) http://www.autowereld.nl/nissan/primast ... /foto.html Bartasso, szykuj sie na mase pytan laika Auto ciekawe,ładnie wyglądające. Przebieg? Hmm jak na Holandię to mało ale kto wie jak to było użytkowane Co do pytań to dawaj,postaram sie pomuc Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted August 29, 2013 Author Report Share Posted August 29, 2013 Ato ma 6 lat, czyli ok 30 tys rocznie. Chyba miesci sie w normie A nie wybierasz sie do Holandii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartasso Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 Ato ma 6 lat, czyli ok 30 tys rocznie.Chyba miesci sie w normie A nie wybierasz sie do Holandii? Jeszcze chwilę,za dużo stoi pod domem Nie wiem gdzie pojadę,ostatnio granica belgi z niemcami mi sie spodobała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts