Jump to content

Auto z Holandii

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

faraon3021, jedno Ci mogę tylko podpowiedzieć, podczas rejestracji na tablice zjazdowe, nie kupuj od nich tablic, tylko weź ze sobą pisak i kawałek tektury. Ich tablice wyglądają identycznie, tylko są wyklejane, a tekturowe są akceptowane przez policję. Zawsze kilka € w kieszeni ;)

faraon3021, ori holenderskie trzeba zdać i nadają Ci numery zjazdowe - tak jak to w poradniku jest opisane - tablice eksportowe. Przypomniało mi się jeszcze - jeśli będziesz kupował auto, to mów, że na eksport bierzesz, to często nawet parę stówek sprzedawca schodzi z ceną. Czemu to nie wiem :dontknow::mrgreen:

• 3 weeks later...

Omijaj z daleka, byłem i powiem że to co wyprawiają tam nasi handlarze to ciężko opisać. Podobno trzeba być już w nocy i czekać to wtedy może coś się ciekawego znajdzie, o ile interesuję Cie kupno samochodu który jeszcze nie zjechał z lawety. Bo tak kupuje się tam auta - pytanie : który rok, cena - dajesz swoją cenę jak pasuje to bierzesz a jak już zjedzie z lawety to patrzysz co kupiłeś. Jak chcesz sobie na spokojnie oglądać to już tylko te co zostały przebrane przez panów latających z walkie-talkie. Szkoda czasu.

dunga, juz nie wiem czy to ja mam jakies dziwne wymagania czy tak trudno kupic w Europie Trafica "holenderke" :dontknow: bez zadnych walkow oczywiscie. :/

[ Dodano: 24 Lipiec 2013, 19:02 ]

dunga, nie szukam auta na handel, nie szukam okazji tylko dobrego auta w uczciewj cenie.

Nie wiem czy takie samochody sa poszukiwane przez handlarzy :dontknow:

faraon3021, dlatego odradzam Ci wycieczke na tą giełdę. Podeślij mi na PW swoje wymagania i możliwości, jak znajdę chwilę to poszukam czegoś.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Cześć

Jeśli chodzi o giełdę w Holandii to byłem kilka razy w beverwijk i powiem Tobie że jest tam zawsze parę busów,widziałem tez trafiki.

Nie jest tak jak napisał kolega wyżej że kupujesz auto z lawety.

One wjeżdżają inną brama a to wiozą na sobie możesz zobaczyć tylko przez płot...

Jeśli jestes zainteresowany zakupem danego auta to masz możliwość oczywiście jazdy próbnej jak i sprawdzenia auta tak jak chcesz.

Jedyne co Cie goni to czas ponieważ auta znikają bardzo szybko i możesz wyjechać bez niczego...

Jeśli chodzi o rejestrację jak i wykup ubezpieczenia wszystko robisz na miejscu bez najmniejszego problemu i zajmuję to nie więcej niż z 15 minut.

Jesli masz dodatkowe pytania to pisz na PW.

Ściągam samochody z zagranicy juz jakiś czas,cos tam już słyszałem w temacie ;)

A co myslicie o tym?

Blizniaczy model, silnik na lancuchu, i wyglada dosc ladnie, i kontrol APK do kwietnia 2014(dzieki dunga ;) )

http://www.autowereld.nl/nissan/primast ... /foto.html

Bartasso, szykuj sie na mase pytan laika :P

Auto ciekawe,ładnie wyglądające.

Przebieg?

Hmm jak na Holandię to mało ale kto wie jak to było użytkowane ;)

Co do pytań to dawaj,postaram sie pomuc 8-)