Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zaraz po myciu wytrzesz samochód do sucha, to nie będzie śladów. Nigdy nie miałem zwyczaju wycierać samochód po myciu i dlatego takie "kwiatki".

Opublikowano

szymekk, po myjce aby wytrzeć, to musisz umyć autko "na 2 wiadra" bo same opłukanie nigdy nie domyje brudu a gdy tego nie zrobisz i będziesz wycierał takie auto to bardzo łatwo o poharatanie lakieru 8-)

Opublikowano

xMarcin95x, no to jest aspekt oczywisty, miapem na mysli osad pozostajacy bo twardej wodzie i water spoty, cy po umyciu na dwa wiadra i pozniejszym splukaniu, jak wytre nie pozostanie bialy nalot :P

Opublikowano

no to będę musiał potestować jak będzie troche cienia na jakimś ciemnym kolorze, bo na srebrnym nic nie widać :P

tak sobie myślalem że można zawsze się wspomóc troche QD zawsze :?:

Opublikowano

Ja użyłem dzisiaj zwykłego octu i zniknęły te wszystkie plamy po twardej wodzie, ale mam pytanie czy on nie zaszkodzi mojemu lakierowi??

Opublikowano

Mam wrażenie że ocet mógł zjeść LSP. Najlepsza recepta to zawsze dbać o to żeby buda była nawoskowana, bezpośrednio po myciu wycierać (i płukać tak żeby woda schodziła taflą, a nie kropelkowała) i używać QD.