Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam mam taki problem ,nakladalem półtora tyg temu na samochód achilles prep i megsa gold class wosk , w tym czasie auto wyglądało super ,dzisiaj ojciec do mnie dzwoni(bo ja auta nie widziałem) se chce zmyc ten wosk bo samochód jest cały biały , podobno maską jest biała , klamki plastikowe są całe białe i mówi że chyba do lakiernika bd musiał go dac , jak to jest możliwe ?

Jeżeli temat założyłem w nieodpowieenim dziale proszę o przeniesienie

Posted

Białe białemu nie równe, białe plastiki a biały lakier? No nie wiem - postaraj się pstryknąć jakieś zdjęcia

Posted

Znaczy autko jest czarne ,platini były trochę wyplowiale ale nie tak bardzo,postaram sie zrobić jak auto bd w domu ,powiedziałem mu żeby ręcznie umył Duraglossem 901 ,zobaczymy co z tego wyjdzie ,ale nie rozumiem jak po takich kosmetykach może być coś mię tak,fakt że auto stoi pod chmurką ,ale wosk powinien chronić a nie psuć

Posted

Nie no przy nieodpowiednim stosowaniu białe plastiki to nic dziwnego, potraktowałeś je pastami, woskiem czy czym chciałeś je oczernić ? Lakier? No to akurat dziwne, udostępnij zdjęcia bo tak to zgaduj zgadula...

Posted

Ok przdzwonilem do ojca żeby wziął to IPA , mówi że na masce w miejscu odpryskow powstał biały nalot

Posted

A czy ojciec nie zaparkował w pobliżu gdzie malowali jakieś konstrukcje metalowe?

Ja jeżdżę po elektrowniach i zapylenie zdarza mi się bardzo często, wcale nie trzeba stawać obok malowanego elementu. Taka farba niesie się z wiatrem, przekonałem się o tym już nie jeden raz.

Takie zapylenie idzie usunąć glinką. Oczywiście czuć go gołą ręką na lakierze, lakier zapylony jest jak papier ścierny.

Posted

Adamek ,kurde dobre pytanie , gdzie on jeździ to nwm ,ale zapytam go,szkoda że ja teraz noe mam przy sobie tego auta to bym coś poradził , a on ...

Adamek jak wraca z roboty to przejzdza obok EC ale czy to możliwe żeby po przejechaniu obok takie rzeczy