inairam Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Witam! Przy okazji zakupu George'a potrzebowałem królika doświadczalnego, żeby móc nauczyć się w praktyce obsługi sprzętu. Tak to sie zgrało z prośbami kumpla o zajęcie się jego zmęczoną 15 -letnim użytkowaniem Astrą. Miałem nadzieję, że będzie co pokazać i chciałbym zaprezentować efekty z prac nad wnętrzem Astry F 1.4 16V 60KM mojego kolegi, która jest w rodzinie od nowości. Kolega amatorsko pasjonuje się detailingiem, co sprawiło, iż pacjent nie był zaszczurzony, natomiast brak ciężkiego sprzętu uniemożliwił mu przywrócenie do życia elementów materiałowych we wspomnianej Astrze. Tu ja przyszedłem z pomocą, już rok temu pomogłem mu w korekcie a teraz użyczyłem swojego czasu i odkurzacza; pracowałem 3 dni a jeśli chodzi o czas, to zeszło nam około 25 godzin spokojnej pracy na to. Kolega pomagał mi z plastikami. Nie zabezpieczaliśmy wnętrza Gtechniq'iem I1, bo auto i tak niedługo pojedzie w świat do kogoś innego. Proszę wybaczyć za brak zdjęć podsufitki przed i po, gdyż z racji tego, że w aucie nie było palone itp. efekty nie były widoczne obiektywem aparatu i zdecydowałem się nie pokazywać tego wątku. Myślę, że wyszło całkiem ładnie, a najważniejsze, że podobało się właścicielowi . Proszę mi wybaczyć, jeśli w relacji pojawiły się jakieś błędy. Pozdrawiam i miłego oglądania! PS. BONUS na końcu : D Środki użyte: PROCHEM Prespray + Green Power + Bonnet Buff George APC HD Surfex 1:4 i 1:10 Szczotka Colourlock Pieluchy tetrowe (do podsufitki) Mikrofibry Shiny Garage Glass Cleaner Zymol Vinyl Conditioner Zymol HDC + Detail Zymol Tyre Swissvax Cleaner Fluid + Autobahn na wnęki Pacjent: Rozmontowujemy wnętrze: Stan bagażnika przed: Aplikujemy pre-spray na wykładzinę i pierwsze odsysania: Jedziemy z kanapą: Lewe siedzisko po: Boczki foteli (zapomniałem o lewym przed, był gorszy od prawego ale i tak wstawiłem prawy dla porównania): Przód przed Przód po Tył przed Tył po Następnie został wyprany bagażnik, w międyczasie zajeliśmy się apteczką, która już zarosła brudem : Pre-spray Apteczka przed Jedyne zdjęcie jakie znalazłem po Odciągamy bagażnik Lewa strona po, prawa przed Jedziemy dalej Składamy koło zapasowe i oparcie kanapy Prawa strona: Pre-spray Po (prześwietlone, sorry) Kontrast z przodem Kanapa złożona na gotowo : Kolej przyszedł na prawy boczek - upierdzielony pudrem licznych pasażerek Wykładzina wysprzątana: Czas na największy syf... fotele przednie (tu bez ceregieli bo każdy zobaczy przed i po bez problemu): Koniec boju, lecz trzeba jeszcze umyć i wysmalcować plastiki Z VC: I foty wykonane następnego dnia, plus obiecany bonus - krople po Z Detailu i Z Tyre : ) (proszę wybaczyć za upier... dywaniki lecz w dniu końcowym padał deszcz). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Miałem kiedyś taką astre, niestety moja nigdy takich pieszczot nie zaznała , dobra robota i dobra relacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 O ile rzadko mnie ciekawią relacje z samego wnętrza to ta naprawdę mi się podoba Kawał dobrej roboty odwaliliście, auto zdecydowanie odżyło w środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 22 Czerwca 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Cieszy, że młodzież forumowa robi takie relacje. Dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 mój znajomek ma identyczna , Krzykacz Adam na niego mowia , bagażnik chyba do końca się nie dopral i gdzieniegdzie wykladzina ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inairam Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 @gtszudi - tak, bagażnik się nie doprał, natomiast wykładzina się doprała wszędzie oprócz miejsc, w których od lat osadzała się rdza w miejscach mocowań szyn do foteli. Tu bez elektroszczotki, żeby podnieść to włosie lub całkowitej wymiany wykładziny nic nie poradzisz . A powodem syfu w bagażniku są dziury w nadkolach (nawiasem wielkości piłki do nogi rozmiaru 5) - po każdym deszczu jest piaskownica taka j/w na zdjęciach (bez reparaturek lub wspawania ćwiartki nic tu nie poradzisz). Tak więc w sumie pranie bagażnika to była syzyfowa praca, ale co tam - chociaż na chwilę ładnie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek6 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Świetny efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 "podoba mnie sie to" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_M Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Wyjątkowo niezardzewiała Astra F . Miałem kiedyś taką (rocznik 1995), nawet miała takie same obicia foteli. Ruda tak żarła, że wiało po nogach . Dopiero pod koniec jej żywota dostała korektę i Reda na lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi