Jump to content

Stężenia

Recommended Posts

Na forum brakuje mi, jako laikowi, jednej rzeczy.

Fajnie by bylo zebrac info i zrobic liste preparatow i stezen jakich uzywacie, na roznych powierzchniach.

Ostatnio np. musiałem się troche naszukac, zeby znalezc odpowiednie proporcje APC do felg, wnetrza itd.

Teraz z kolei zaczalem czytac o pianach i pomyslalem, ze zanim cyferki utrwala mi sie w glowie, to proporcje bede musial pare razy, dla pewnosci sprawdzic.

Jesli popieracie inicjatywe, mozecie pisac ponizej co i jak uzywacie, a ja to potem pozbieram do kupy. :)

Wystarczy poszukać, ja szukałem wczoraj i znalazłem :-]

Tak jak pisałem, trzeba poszukać. Chciałbym własnie oszczędzić procesu szukania sobie i przyszłym, początkującym użytkownikom.

W zasadzie wszystko tu(na forum) można znaleźć, tylko mało kto lubi przetrzepywać setki postów, żeby znaleźć 10 różnych opinii.

W tym samym celu(chyba) powstał, krótki opis wszystkich czynności(pranie, mycie itp.).

Co do APC, myślę że powinieneś mieć wszystko ładnie na odwrocie napisane

Randomowy tekst o APC Nielsena:

W zależności od potrzeb nalezy go rozcieńczać od 1:10 jako bardzo silniny środek do mycia np silnika , felg itp 1:50 do średnich zabrudzeń w wnetrzu a nawet 1:100 do lekkich zabrudzeń wnetrza , oraz elementów lakierowanych itp.

z tego co wiem sporo ludzi używa go w dużo wyższych stężeniach (np. 1:5), a o tym na odwrocie juz nie jest napisane.

Ale sie tego APC uczepiliscie... :)

Chodziło mi o coś bardziej ogólnego. Np. kupuje produkt X i nie musze przeglądać i czytać 10 stron, bo może lepsze efekty uzyskuje się przy innych proporcjach, czy metodach niż zaleca producent.

Celować też chciałem w osoby początkujące, a nie w wyjadaczy, którzy mają już wszystkie cyferki w głowach :D

Nie jest potrzebne - ok, można zamknąć temat