Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam do zrobienia ładowarkę i płyn hydrauliczny wyciekał. Czym najlepiej to usunąć, jakim środkiem. Chodzi o wnętrze ładowarki

Posted
Spróbuj prickbortem :)

A co Wy z tym prickbortem? chodzą słuchy, że wcale nie jest już taki dobry, czego sam doświadczyłem podczas ostatnich zmagań ze smołą w nadkolach i smarem w zawiasach oraz szczelinach :thumbdown: nie wiem co jest nie tak, ale miałem wrażenie, że benzyna ekstrakcyjna lepiej żarła ten syf jak (dla mnie już) przereklamowany prick!

Posted

Pavlik, ja z tym prickbortem, bo w sobotę myłem ciągnik rolniczy właśnie od wycieków z hydrauliki i się sprawdził w 100% ;)

Posted

Zakupiłem baniak 5l...w najbliższym czasie przyjrzę się jego działaniu jeszcze raz. Niby widać, że smoła płynie ale sporo jej pozostało, szczególnie na plastikach...jednak smar w zakamarkach i na zawiasach to tragedia, pryskane i pędzlowane... :dontknow:

PS

nie wiem co to znaczy tym naszym :idea:

Posted

Pavlik, a kiedy kupowałeś? Bo z tego co kojarzę, to termin przydatności prick'a jest dość krótki i może stracił już "swoją moc" ? :o

Posted

Nie pisałbym, że coś jest nie halo, gdyby towar był stary i kupowany spod lady. W każdym razie, mam tego jeszcze trochę i potestuję, kupię jakiś inny środek, porównam i wyciągnę wnioski.

Posted

Ja często także trafiam na dziwną smołę z którą Prick sobie nie radzi. Wówczas idzie koncepcja z namoczeniem fibry prickiem i przyłożeniem do elementu. Następnie starcie i z głowy. Czasem to co było smołą okazywało się ustrojstwem z klocków - a wyglądało jak 100% kropka smoły.

Pavlik - może trafiłeś na "cieżki" przypadek. Albo czujesz chęć na jakiegoś kilerrrra... :-]

Nie wiem jak z terminem, ale używam jeszcze takiego co kupiłem od Sebastiana SNB w wersji "przedprodukcyjnej" i ma lekko ze dwa lata - działa bez zarzutu.

Posted

SJake, nie mam ochoty na kilera, który przy okazji pozjada plastiki ;) natomiast dziwię się, że benzyna ekstrakcyjna zadziałała zdecydowanie lepiej :dontknow: