czarekcw Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 Witam Test (a raczej prace) przeprowadziłem na plastikowych elementach w aucie Suzuki Grand Vitara II z 2002r. Auto mega zaniedbane bo służy jako wół roboczy dla leśniczego. Miałem za zadanie wyczyszczenie tylko plastików więc proszę o nie najeżdżanie mnie że syf na dywanikach dalej jest . Ale przejdźmy do konkretów. Firma "Voigt" jest polską firmą, która ma w zanadrzu wiele produktów dla profesjonalistów jak i amatorów. Produkt "Katopol" wybrałem z powodu stosowania go przez pewną osobę a nie jest jakoś rozreklamowany wśród entuzjastów. Nie ma zbyt drażniącego zapachu, jestem zdania że w zamkniętych pomieszczeniach można bez obaw nim działać. Opis produktu: " Skoncentrowany środek o podwyższonych właściwościach czyszczących, przeznaczony domycia przedmiotów z tworzyw sztucznych, pleksi oraz powierzchni lakierowanych. Zalecany do mycia komputerów, telewizorów, radioodbiorników, aparatów telefonicznych oraz maszyn biurowych. Usuwa przebarwienia nikotynowe. Posiada właściwości antystatyczne. Zaleca się rozcieńczyć koncentrat w stosunku 1:50 (200 ml środka na 10 l wody)." Źródło: http://www.voigt.pl/produkt/linia_produ ... _vc_171,32 Tak wygląda litrowe opakowanie które kosztowało mnie niecałe 13zł rok temu Produkt nakładałem pianownicą Stężenie wyniosło 1:1 bo wiedziałem, że wnętrze jest cholernie zabrudzone przez pasażerów oraz psa (leśniczy wozi go w bagażniku jak jeździ w teren :grin: ) Tak wyglądały plastiki przed moją ingerencją: Nakładanie środka: Praca szczotką: Efekt przed przetarciem fibrą: I finalny efekt (rysy są uszkodzeniami mechanicznymi): Podsumowanie. Działanie produktu mogę uznać za bardzo zadowalający, brud schodzi natychmiast po przejechaniu szczotką. Na pewno będę go używał do dalszych prac nad autami.
DZIADU Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 szczotką rysujesz plastiki używaj pędzelków
LoozaQ Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 szczotką rysujesz plastikiużywaj pędzelków Albo kup sobie szczotkę do skóry z miękkim włosiem....
czarekcw Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Na te auto można stosować nawet druciaka . Ale do swojego auta używam pędzelków, w tym przypadku musiałem posłużyć się cięższym sprzętem.
beautifulcar Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Na te auto można stosować nawet druciakamój syn ma Vitarę 23 letnia i ostrze na nią zęby co do druciaka to potwierdzam , pędzelki mogą polec nawet na plastikach wewnętrznych ( suza po leśniczym )
czarekcw Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Został jeszcze tył auta (bagażnik) więc udokumentuję jaki jest w niej syf. A powłoka lakiernicza? Jest tak cienka że nie ma za bardzo jak ciąć.
111mishi111 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 ja do wnetrzarskich "rarytasów" używam Voigt Brudpur juz od dawien dawna. Również bardzo dobrze się sprawdza.
barteKKK03 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Ja mam Grundpura i spokojnie daje sobie rade jako mocne APC. Dobrze mi się nim usuwa woski i dressingi, choć na plastikach trzeba ostrożnie
111mishi111 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Ja mam Grundpura i spokojnie daje sobie rade jako mocne APC. Dobrze mi się nim usuwa woski i dressingi, choć na plastikach trzeba ostrożnie dokładnie tak. ogólnie to nadaje sie na wszystkie rodzaje wykończeń wewnetrznych tylko trzeba dobrze operować rozcieńczeniem. A sa to środki bardzo wydajne. Nie wiem jak Wy ale ja nie lubię tym pracować bo lubię jak mi sie mieni, łatwiej mi się pracuje, ale za to voigt domywanie ma niesamowite, dlatego go używam. NIE STOSOWAĆ BEZ PÓŹNIEJSZEGO ZABEZPIECZENIA DRESSINGIEM !!!
Rekomendowane odpowiedzi