mb3 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Witam, chciałem zapytać w jaki sposób a zwłaszcza jakimi specyfikami czyścić i pielęgnować tapicerkę (fotele) "pseudoskórzaną" koloru czarnego w BMW E83, która przed producenta opisana jest jako Sensatec, a dokładnie w przedmiotowym modelu jako SENSATEC 1/SCHWARZ (KCSW). Z góry dziękuję za informację.
Altay Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Mieliśmy taki coś o ile się nie mylę w oplu Czyściłem delikatnym apc i smarowałem dressingiem do plastików i wszystko było okej
Dystrybutor muzycom Opublikowano 13 Maja 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Witam! Jeśli chodzi o czyszczenie możesz używać nieco mocniejszych środków niż do skóry. TE do skórzanej tapicerki tez się sprawdzą. Natomiast środki do pielęgnacji skóry średnio się nadają do eko. Środki natłuszczające się nie wchłaniają. Generalnie Eko skóry nie lubią tłuszczy. My w ofercie mamy PU Protector. Pozdrawiam!
adii Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 czyszczenie apc 1:10 a zabezpiecza fajnie natural look tylko nadmiar trzeba dotrzeć mf
mb3 Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Czyli podsumowując do czyszczenia użyje Nielsen Cyclone APC w stężeniu 1:10 - 1:15 (sprawdzę w niewidocznym miejscu jakiego stężenia użyć). Do zabezpieczenia wezmę Poorboy’s World Natural Look. I powinno być ok?
adii Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 mb3, oczywiście że będzie ok, a natural look pozostawi fajny zapaszek we wnętrzu.
mb3 Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Bardzo dziękuję za pomoc, bo już miałem kupować środki Gliptone. Pozdrawiam.
Sparco Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 mb3,Ja tam używam normalnych środków do skóry na takiej tapicerce i też jest fajny efekt,wcześniej używałem Colourlocka a teraz Zymol Leather Cleaner plus Zymöl Leather Conditioner
mb3 Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Około weekendu będę stosował środki które wymieniłem powyżej (już zamówiłem) to zrobię zdjęcie jak to wygląda. W przyszłości może rzeczywiście spróbuje środków do skóry.
Rekomendowane odpowiedzi