Jump to content

Test rodziny produktów Sonax Premium Class

nOx

Recommended Posts

Witam,

Test miał za zadanie zweryfikować jakoś kosmetyków przynajmniej pod względem cenowym klasy medium . Padło na markę Sonax i przede wszystkim na serie Premium Class.

Zrobiłem sobie podczas pracy krótką przerwę i podjechałem do znajomego dystrybutora Sonaxa i zanabyłem zestaw ;)

Auto zostanie umyte standardowym szamponem marki sonax,

kolejnie zadziałamy glinką sonaxa Spray & clay z serii extreme .

Pod sam wosk wejdzie zalecany przez sonaxa cleaner z serii Premiunm Class,

a na sam koniec Sonax premium class Carnauba .

Tak oto prezentuje się zestaw jeszcze przed testami nawet nie wie co go czeka jeżeli się nie sprawdzi ;)

sonaxset.jpg

Ps. pozwoliłem sobie zdjęcie oznakować naszym adresem :)

Sam test przeprowadzę wczesnym wieczorem dzisiaj, mam nadzieje że starczy siły i czasu aby jeszcze dzisiaj przedstawić efekt :)

Nikt nic nie pisze szkoda... ;)

No nic chyba się przeliczyłem

Poki co auto wymyte , wyczyszczone glinką (swoją droga nie polecam baardzo twarda gniotłem maczałem w ciepłej wodzie i "dupa blada z celulitem" poprostu kiepsko się nią operuje )

Dalej Wstępnie auto pojechałem cleanerem który miał mieś właściwości polerujące hmmm jęzeli choć jedna mikro ryska znikneła to będzie dobrze ... zato powierzchnia dobrze wyczyszczona jest . :) nie powstrzymałem się i na tylną klape już położyłem wosk ręcznie to jest najprzyjemniejsze z tym woskiem miałem już nieco do czynienia i ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony jest tylko jeden minus tego wosku trwałość ... szybko się kończy na lakierze . no nic ale nie pogrążajmy Sonaxa przed zachodem słońca strzele może dzisiaj jakas fote ale ostateczna ocena i fotki jutro :)

Krótko to znaczy po pierwszym myciu już nie ma efektu kropli na karoserii :/

Aplikuje się przyjemnie spolerowuje również bardzo łatwo to jest zdecydowanie na plus .

No może jak wosk pozostanie nie wytarty około 1h to już stawia problemy na "świeżo" jest ok .

No własnie trawałość - to jest największy problem marek budżetowych i nawzijny to klasy średniej.

Fajny test i czekamy na dalszą relację :)

małe spy foto. Dzisiejszy dzień pełen pracy niestety tej nie Detailingowej ;) wieć z całym woskowaniem się nie wyrobiłem .. eh

W weekend no już musze coś sensowengo zapodac ! :)

3554241022_d7299aa450_o.jpg

Porozmawiałem z nią w garażu zeszłej nocy i jest średnio zadowolona z tej operacji zato podobało się jej jak ją głaskałem woskiem ;)

No cóż jako że jej zdanie dla mnie się najbardziej liczy a jasno powiedziała uważa że zasługuje na lepsze kosmetyki a za to to ja jej waciki mogę kupić ;)

• Administrator

Czarny Sonax będzie również brać udział w zawodach w sobotę.

Ciekawe, czy pokryje się z Twoimi doświadczeniami.

Nikt nic nie pisze szkoda... ;)
nie każdy miał możliwość "coś" napisać

Poki co auto wymyte , wyczyszczone glinką (swoją droga nie polecam baardzo twarda gniotłem maczałem w ciepłej wodzie i "dupa blada z celulitem" poprostu kiepsko się nią operuje )

Dalej Wstępnie auto pojechałem cleanerem który miał mieś właściwości polerujące hmmm jęzeli choć jedna mikro ryska znikneła to będzie dobrze ...

Ten Cleaner nie usuwa rys.

Co do glinki: w sobotę będziemy mogli przetestować ;)

Ten Cleaner nie usuwa rys.

Teraz to juz wiem :D

Ale producent mowi co innego .

Między innymi .

"usuwa zmatowiałe lekko porysowane i mocno utlenione lakiery zarówno zwykłe "

"Usuwa:

* ryski powstałe w strukturze lakieru,"

Mozesz napisac punkt po punkcie co dokladnie kupiles i za ile?

No to tak

Szampon

szampon_nablyszczajacy.jpg

po osuszeniu całe auto oczyściłem glinką

03_sprayclay.jpg

Po glince cleaner

sonax_cleaner.jpg

i na zakończenie

wosk 2 warstwy czemu 2 ? for fun ;)

sonax_carnuba.jpg

Efekt ? lakier nie byl w jakimś tragicznym stanie ale idealny też nie był

Koliste zarysowania niestety ani troche się nie zmniejszyły chyba że jestem zbyt srogi w ocenie??

Po prostu liczyłem na coś więcej .

Na zdieciach wychodzi pięknie ale tak nie jest.

bmw1n.jpg

bmw2p.jpg

Tak już wspominałem lakier nie był w złym stanie mimo swoich 9 lat poprzedni właścicel mega fan auta przy sprzedaży nawet pochwalił sie swoją szafką z kosmetykami która była imponująca choć w wiekszości był to właśnie soanax.

Powiem tak Sam premium class w szczególności wosk jest dobrym produktem myśle że warty swojej ceny .

Co do wody postaram się ustrzelić foto dzisiaj ale myślę że bardzo dobrze radzi sobie z wodą . jestem ciekawy bo możliwe że uda mi się wpasc właśnie tym autem na test wosków. Wtedy zobaczycie że w cale taki piękny nie jest przynajmniej ja tak uważam :lol: