Bio Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Moje pierwsze PSB z korektą Auto moje, kupione w styczniu, brakuje kilku istotnych elementów ale czesc rzeczy robiłem wcześniej na bieżąco nie myśląc o relacji ( np. felgi ogarnięte Ironem ). Kilka słow o aucie, E36 w oryginalnym m-pakiecie kilka przygód lakierniczych niestety było co spowodowało być może efekt że efekt nie był do końca taki jak chciałem. Użyte środki Mycie: Myjka B&D Szampon Shiny Garage Rękawica Chemical Guys'a APC Shiny Garage 1:4 T&G Remover Shiny Garage Pędzelki z SCS Tenzi Prix Glinka ValetPRO Felgi : ValetPro BlueGel TenziPrix APC Shiny Garage Polerowanie : PowerUP Menzerna FG500 Menzerna PF2500 Menzerna FF3000 Flexipads wełniany, biały, pomarańczowy, żółty Cleaner : Dodo Juice Lime Prime Czarny wafel 3M Zabezpieczenie : FK1000P Collinite 476s' Szyby : Shiny Garage Glass Cleaner RainX Plastiki i opony : Shiny Garage Back2Black Autofinesse Revive Kilka zdjęć przed, auto nie myte ręcznie od dwóch tygodni, na lakierze naprawdę resztki Nattys'a, felgi jak wspominałem traktowane Prixem nie dawno, a że się skończył to i nie było sensu kombinować Jak widać trochę na aucie jest Opłukanie, i pędzelking w akcji ( bo ponoć bez tego relacje nie przechodzą ) No i wlew paliwa oczywiście Felgi umyte ValetPRO BlueGel : Stare dressingi zmyte APC Shiny : Jeszcze T&Gr na smołę co by glinka miała lżej : No i jeszcze jedno mycie : Osuszanie i wjazd do dziupli : Glinkowanie : Felgi też dostały a co ! Osuszanie, i fajrant na dziś : Dzień drugi, nieoczekiwana zmiana dziupli przez co poległy moje plany na mycie nadkoli. Dojazd na miejsce kiepski i byłaby to syzyfowa praca Towarzystwo za to jak najbardziej w porządku Oklejanie, coś się dzieje : Hmm czegoś brakuje : No tak ! Na ile mogę sobie pozwolić ? Co my tu mamy ? Akurat maska była malowana rok temu i była w najlepszym stanie.. To co lubimy najbardziej, po samym FG500 w większości Work i progres.. Kolejne mycie z pyłu i odtłuszenie, mimo użycia isopropanolu Dosyć ciekawie pod dziuplą się działo Trochę oklepny zestaw na lakier, ale auto będzie niestety niegarażowane przez najbliższy czas i trwałość jest mile widziana. Na plastikach Autofinesse Revive : Na felgi jeszcze FK1000P : Opony przetarte Back2Black a dwutygodniowy RainX na szybach Glass Cleanerem. Nie jest jeszcze wszystko do końca gotowe ale wosk na wnękach czy mycie nadkoli ogarnę już sobie na dniach. Za mało wolnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Już wcześniej mi się podobała Twoja bawara. Teraz jest jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinezzg Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 fajna praca fajne auto - ale mieczysław stojący w garażu miażdzy BMW felgi na mietku to keskiny czy mae? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Przyjemnie się czyta i ogląda. Poprawna praca, a i samochód "optycznie" wygląda na całkiem sensowny egzemplarz p.s. kiedy GTV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bechcik Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Będzie relacja z Cinquecento? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenickie Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Szybkie pytanie natury technicznej odnośnie tego obrazka: Jak spłukujecie pianę z brudem po pędzlowaniu takich miejsc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wega67 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Jak się pracuje Tenzi Prix ? warty ? Przejrzysta relacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bio Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Felgi w mietku to MAE, wersja Azurro tak gwoli scisłości wkr, dzięki ! gruby_RS, GTV dostała glaze'a na maszynie i jest "miód" ( dla właściciela ) bechcik, nie wiem czy serwer by dźwignął kenickie, delikatnie z węża, albo opryskiwacza ciśnieniowego. W niektórych autach można też lancą, ale uważnie. wega67, Daje radę, mam wrażenie że Iron jest jednak mocniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Fajne auto, przepiękny kolor, nie mogę zrozumieć dlaczego nie ma go obecnie w ofercie BMW. Kilka drobnych uwag nie do pracy ale do auta. Pomarańczki z przodu i na błotnikach "gryzą" się z białymi kierunkami z tyłu. Tablica rejestracyjna za szybą? Jeżeli już to kup przednią listwę zderzaka z wersji USA z napisem BMW, będzie dużo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Piękna robota jak widać nawet środkami z było nie było niższych półek cenowych można dojść do dobrego efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Relacja bardzo fajna, dobre zdjęcia Ale ja poprosze wiecej o tym Mercedesie, jaka motorownia? BMW z silnikiem M3 czy tylko pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilchu Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Jak na pierwszą relację w PSB praca bardzo dobra. Lakier nie miałeś jakoś mocno zapuszczony, auto odżyło Końcówki od wydechu polerowałeś bo na ostatnich fotach coś tam się odbija ale nie ma zbliżenia? Lampy i reflektory odświeżone? Napisz czym robiłeś te miejsca pod klamkami. Może być na PW. Zrób porządek z kierunkami albo pomarańcz albo biel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIANe34 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Bardzo fajna praca i ciekawe auto Felgi chyba podróbki mam racje? (brak logo motor sport) Jesteś zadowolony z Auto Finesse Revive? Bo zakupiłem ale nie zdążyłem jeszcze przetestować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycu75 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Marcin P., moim zdaniem tylko do zdjęć bo na początku relacji zamontowana tam gdzie trzeba. Piękne autko, kolor malina, coraz mniej ich w takim stanie Towarzystwo ze rzeczywiscie niezłe zobaczył bym jeszcze środek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiann88 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 DAMIANe34 zobacz 13 zdjęcie od dołu, chyba jednak oryginały Świetny lakier bardzo fajna relacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Jest kuwa piękna ,a po korekcie szał łał Good job mate! O jakimś swapie nie myślisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIANe34 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 DAMIANe34 zobacz 13 zdjęcie od dołu, chyba jednak oryginały Naklejka ///M o niczyk akurat nie świadczy:) Podróbki też mają to wgłębienie pod naklejke i tą naklejeczke Wg mnie powinny mieć napis MOTORSPORT dookoła śrub ale pewien nie jestem:) Najlepiej zajrzeć od tyłu czy jest odlany napis BMW e36 w Mpakiecie zawsze będzie wyglądało świeżo i atrakcyjnie. To auto nie chce się starzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Felg były 2 warianty,jeden miał napis,a drugi nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 + poler felgi ory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Dobra robota. Bawarka teraz odzyskała blask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej.szkwarek Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Auto oblookane na żywo robi robotę bez dwóch zdań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bio Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Fajne auto, przepiękny kolor, nie mogę zrozumieć dlaczego nie ma go obecnie w ofercie BMW. Kilka drobnych uwag nie do pracy ale do auta. Pomarańczki z przodu i na błotnikach "gryzą" się z białymi kierunkami z tyłu. Tablica rejestracyjna za szybą? Jeżeli już to kup przednią listwę zderzaka z wersji USA z napisem BMW, będzie dużo lepiej. Obrazek Mam dwa kompletu kierunków i lamp tylnych, pewnie zmienie Listwa jest w drodze Piękna robota jak widać nawet środkami z było nie było niższych półek cenowych można dojść do dobrego efektu Coś w tym jest, kosmetyków jest sporo ale Shiny jakoś jeszcze mocno mnie nie zawiodło Relacja bardzo fajna, dobre zdjęcia Ale ja poprosze wiecej o tym Mercedesie, jaka motorownia? BMW z silnikiem M3 czy tylko pakiet? Merc to rzadka wersja Avantgarde Azurro, motor 2.3, a BMW ma niestety tylko pakiet.. Jak na pierwszą relację w PSB praca bardzo dobra.Lakier nie miałeś jakoś mocno zapuszczony, auto odżyło Końcówki od wydechu polerowałeś bo na ostatnich fotach coś tam się odbija ale nie ma zbliżenia? Lampy i reflektory odświeżone? Napisz czym robiłeś te miejsca pod klamkami. Może być na PW. Zrób porządek z kierunkami albo pomarańcz albo biel. Miejscami nie, ale drzwi, progi już wyglądało baaardzo kiepsko. Końcówki oblatane tylko FG500 na fibrze, wydech jest dwuletni ( swoją drogą całkiem ciekawy ) także nie był za dużo roboty. Mimo to trzeba kupić autosol. Bardzo fajna praca i ciekawe auto Felgi chyba podróbki mam racje? (brak logo motor sport) Jesteś zadowolony z Auto Finesse Revive? Bo zakupiłem ale nie zdążyłem jeszcze przetestować Z Autofinesse jestem bardzo zadowolony, jest trwalszy niż Trim Restorer, jedynie gorzej się troche aplikuje i nie pachnie. Felgi oryginalne, z poliftingowej M3. W takim samym wykończeniu miałeś je w M3 GT ( zauważ że nie są lakierowane tylko w polerce ). Marcin P., moim zdaniem tylko do zdjęć bo na początku relacji zamontowana tam gdzie trzeba. Piękne autko, kolor malina, coraz mniej ich w takim stanie Towarzystwo ze rzeczywiscie niezłe zobaczył bym jeszcze środek A proszę bardzo : DAMIANe34 zobacz 13 zdjęcie od dołu, chyba jednak oryginały Świetny lakier bardzo fajna relacja Dzięki Jest kuwa piękna ,a po korekcie szał łał Good job mate! O jakimś swapie nie myślisz ? Już mi mocy brakuje No ale chciałbym to zrobić profi, a nie mam niestety takiej $$. Nie mniej, fajnie że się podoba ! Auto oblookane na żywo robi robotę bez dwóch zdań Po częsci przez Ciebie koretke robiłem, popadałem w kompleksy Dobra robota. Bawarka teraz odzyskała blask Thx ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej.szkwarek Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 maciej.szkwarek napisał/a: Auto oblookane na żywo robi robotę bez dwóch zdań Po częsci przez Ciebie koretke robiłem, popadałem w kompleksy Bądźmy szczerzy, teraz to mi wstyd stać przy twojej BMW, jeszcze zrób swapa na IS i będzie już w ogóle malina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bechcik Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 bechcik, nie wiem czy serwer by dźwignął Ja swojego Cienkiego (w tym samym odcieniu) będę robił po maturach. A jest co robić po 18 latach zaniedbywania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0jta5 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Daj więcej zdjęć tego Azzurro na Mae Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi