Jump to content

SAPHIR JUVACUIR Balsam mocno koloryzujący do renowacji skór

Recommended Posts

Test sponsorowany przez firmę

www.carok.pl

carok_logo400.jpg

Do testu otrzymałem balsam mocno koloryzujący do renowacji skór. Test został wykonany na elementach tapicerki skórzanej w BMW E38 oraz E30. Pracę umilał Chupa Chups dołączony do paczki :mrgreen::D

A więc do rzeczy. Tapicerka najpierw wymyta cleanerem do skór od Furniture Clinic, następnie balsam nakładany bawełnianą szmatką :good:. Aplikacja banalnie prosta, nie trzeba obawiać się że balsam pozostawi jakieś smugi czy łaty gdyż takie rzeczy (przynajmniej u mnie) nie miały miejsca. Warto pamiętać ze ściereczka którą nakładamy preparat nie będzie nadawała się do innych prac więc nie wybierajmy najładniejszej fibry jaką mamy w arsenale ;) Ja użyłem zwykłej bawełnianej koszulki :good:

Poniżej zdjęcia przed/po:

Poprzycierane szwy na środku siedzeń E38:

szewprzedpo.png

Przetarcia powstałe od wsiadania do auta na boczku siedzenia E38:

boczekprzedpo2.png

boczekprzedpo.png

Przycierki na tylnej kanapie E38:

kanapaprzedpo.png

Podłokietnik E38:

podlokietnikprzedpo.bmp

Fragment kanapy E30:

e30przedpo.jpg

Jak widać na zdjęciach balsam naprawdę daje radę. Jeżeli mamy małe przycierki lub załamania to myślę że jesteśmy tym kremem w stanie wyprowadzić je w 80-90%. Jeżeli chodzi o większe rzeczy to jak widać na ostatnich fotkach zostaną w sporym stopniu zredukowane i zamaskowane.

Balsam dosyć szybko schnie i nie ma tendencji do brudzenia ubrań- przynajmniej na razie, a to dopiero 2 dzień od aplikacji.

Ogólnie produkt bardzo ciekawy i godny uwagi, na zdjęciach nakładany w jednej warstwie kolistymi ruchami. Starałem się uchwycić jak najwięcej aparatem niemniej jednak sytuacja wygląda tak że gołym okiem wyszło jeszcze troszkę lepiej niż na powyższych zdjęciach :good:

Balsamik można zakupić bezpośrednio tutaj: Renowacja skóry

Mam pytanie co do tego balsamu. Akurat mam go w swoim arsenałem wraz z kremem w tym samym kolorze.

Jeśli chcę tapicerkę zakonserwować i jednocześnie wyczyścić to jak mam postępować w jakich kolejnościach czego używać.

Do dyspozycji: IPA, cleaner do skóry, środek konserwujący do skóry, balsam, krem.

Ja z IPĄ na skórze nie działałem. Najpierw dobrze wyczyściłem skórę cleanerem, następnie balsam koloryzujący. Co do środka konserwującego i odżywiającego to najlepiej po jakimś czasie jak już ten balsam wyschnie dobrze.

Mam zamiar zastosować produkty tej firmy u siebie w e32. Nie wiem czy dobrze kombinuje, ale krem jest do zamaskowania większych ubytków a balsam do codziennej konserwacji, odswiezenia środka?

Balsam jest do koloryzacji i raczej dużych ubytków się nim nie wypełni- obtarcia, przycierki wytarcia itp tak. Do bieżącej pielęgnacji to cleaner do skóry i jakaś odżywka, ale już nic koloryzującego.

• 4 weeks later...