Gonzso Posted May 3, 2013 Report Posted May 3, 2013 Witam nigdzie nie znalazłem takiego tematu a jest to dla mnie interesujące czy da się to zregenerować w jakiś sensowny sposób, najprostsze rozwiązanie [kupno nowej i wymiana] nie wchodzi w gre, gdyż takie deski nie pojawiają się zbyt często do kupienia oraz same mają również często problemy z jakością z racji wieku. Materiał to pianka powleczona jakąś farbą [wyglada jak kauczokowa] deska pochodzi z Poloneza. Zdjęcia kiepskie jakościowo ale mam nadzieje, że wystarczająco naświetlają temat dla osób które maja z tym do czynienia na codzień. Zdjęcia deski w linku Deska przez wiele lat była wystawiona na działanie promieni słonecznych i brak konserwacji, czy da się jeszcze to jakoś wyprowadzić, jakimi preparatami bądź metodami? Ja dzisiaj używałem czystej wody + szmatki, ale mam wrażenie, że wraz z brudem schodzi kolor oraz struktura. Na zdjęciu osłona [daszek] zegarów jak widać ma sporo plam i odbarwień, a cała deska wygląda jeszcze gorzej Czym to pokleić bądz uzupełnić? Dodatkowo czym taki materiał zakonserwować, żeby nie było jeszcze gorzej. ? Trzecie zdjęcie pokazuje kolor jaki powinien być na całej desce Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi, a jeśli temat jest w złym dziale proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
gtszudi Posted May 4, 2013 Report Posted May 4, 2013 obawiam się ze bez kupna nowej się nie obejdzie , ostatnio widział ja taka na allegro za 55 zl w licytacji. jasny brązowy
dzinkins Posted May 7, 2013 Report Posted May 7, 2013 obawiam się ze bez kupna nowej się nie obejdzie +1
Recommended Posts