Jump to content

Matowy lakier po polerowaniu co robic....

Recommended Posts

Witam.

Wczoraj polerowałem ręcznie swoje auto passat b4 94 rok czarny kolor, środek jakiego użyłem to Scholl S3 Gold. Wszystko to w miarę wyglądało aż do dziś, gdy w nocy troche popadało rano zauważyłem ze lakier w wielu miejscach jest matowy są takie matowe plamy. Co jest tego powodem ?? Zbyt mocno tarłem czy poprostu ta pasta ma silne właściwości scierne ?? I teraz pytanie co mam z tym zrobić bo jestem załamany tym efektem... Zastosować jakieś pasty wykańczające lub woski ?? Czy poprostu oddać auto do zakładu niech się tym zajmą profesjonaliści z tym że popłynę pewnie ze 300 lub 400 zł.... Dodam jeszcze ze w tych miejscach lakier jest jakiś taki chropowaty.. Proszę o pomoc..

wygląda jak po papierze ściernym :) do uratowania :) w zależności jak reszta lakieru, jak głębokie rysy są itp.

nie pogorszysz sprawy,ale nie używaj tej pasty więcej jeżeli nie chcesz później używać żadnej innej po niej.

w sumie najlepiej to by było zrobić polerkę całego auta,ale nie ręcznie.

Czym to tarłeś ? zmywakiem kuchennym ? Musisz mieć dużo siły, bo ja jakbym się nie starał to nigdy takiej biedy ręcznie nie narobiłem :P

Jak tu koledzy wyżej wspomnieli, zainwestuj lub pożycz jakąś budżetową maszynę. Wyprowadzanie tego ręcznie to syzyfowa praca...

• 2 weeks later...