pyrfee Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Zakupiłem daszki przeciwsłoneczne kiedy przyszły były trochę brudne więc potraktowałem je magiczną gąbką do plastików i wszystko zeszło oprócz dziwnej linii. Próbowałem usunąć to APC w różnym rozcieńczeniu, a nawet bez rozcieńczenia i niestety bez rezultatu. Nie mam pojęcia co to jest za zabrudzenie oraz czym je zmyć. Ma ktoś jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Zakupiłem daszki przeciwsłoneczne kiedy przyszły były trochę brudne więc potraktowałem je magiczną gąbką do plastików i wszystko zeszło oprócz dziwnej linii. Próbowałem usunąć to APC w różnym rozcieńczeniu, a nawet bez rozcieńczenia i niestety bez rezultatu. Nie mam pojęcia co to jest za zabrudzenie oraz czym je zmyć. Ma ktoś jakiś pomysł? Obrazek Wygląda to mi na jakąś zadrę,zrobioną przerdzewiałym drutem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyrfee Posted April 24, 2013 Author Report Share Posted April 24, 2013 Dodałem jeszcze drugie zdjęcie, drugiego przybrudzenia, to jest ten sam typ. Wygląda to jakby to był jakiś rodzaj kleju (coś jak butapren). Szorowałem to dość mocno i nie chce zejść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chemsklep Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Jeśli to butapren to czy próbowaleś spirytusem?J.esli tak to może POG chemspeca lub mega gel tersusa ale najpierw zrób próbę w niewidocznym miejscu aby sprawdzić czy nie uszkodzi koloru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyrfee Posted April 25, 2013 Author Report Share Posted April 25, 2013 Próbowałem spirytusem i też nic nie zeszło dopiero środek CONTRAD 2000 to usunął Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts