Jump to content

Jakiej szczotki użyć do wcierania prespraya?

Recommended Posts

Witam. Szukam odpowiedniej szczotki do wcierania prespraya, ponieważ te które udało mi się spotkać w miejscowych sklepach miały tragicznie długie i twarde włosie, które mogłoby rysować :?

Natknąłem się na kilka rodzai szczotek, ale nie wiem czy nie zrobię reklamy sklepom jeśli je tutaj zamieszczę :idea:

Proszę o pomoc w wyborze szczotki, aby nie była to "jednorazówka" :D

miały tragicznie długie i twarde włosie, które mogłoby rysować

To nie lakier, i dopóki nie jest to szczota ryżowa albo druciana to bez przesady :mrgreen:

Spokojnie może być najzwyklejsza szczoteczka do ubrań/butów, może być nawet nieco twardsza :good:

ja używam szczotki od SV. Mam też tą od Colourlock i jest praktycznie identyczna

Tajemnicą poliszynela jest fakt, że zestaw do skóry SV to Colourlock, tylko w innej buteleczce i za inne pieniadze.

ZANDAR, jeżeli bywasz czasami w Warszawie polecam sklep ze szczotkami, szczoteczkami, pędzelkami na rogu ulicy Poznańskiej i Wspólnej w centrum. Zakład szczotkarski jest prowadzony od pokoleń przez tą samą rodzinę - ogromna wiedza, fachowe doradztwo i masa ciekawych informacji dot. produktów wykonywanych z naturalnego włosia.

ZANDAR, jeżeli bywasz czasami w Warszawie polecam sklep ze szczotkami, szczoteczkami, pędzelkami na rogu ulicy Poznańskiej i Wspólnej w centrum. Zakład szczotkarski jest prowadzony od pokoleń przez tą samą rodzinę - ogromna wiedza, fachowe doradztwo i masa ciekawych informacji dot. produktów wykonywanych z naturalnego włosia.

Słyszałem o tej firmie wiele dobrego, ale czy naturalne włosie będzie odpowiednie? :idea: Słyszałem, że szybko przy takim środku jakim jest S789 po szczotce nie zostanie śladu.

Cena 289 zł ktoś chętny...

Masakra :shock:

lukwawa, tego akurat nie wiedziałem. Szczotkę SV kupiłem dawno temu już, a zestaw do skóry wygrałem w konkursie ;)

Jako że nie mam skóry w aucie, to mnie to nie interesowało, ale dobrze wiedzieć :)

Tajemnicą poliszynela jest fakt, że zestaw do skóry SV to Colourlock, tylko w innej buteleczce i za inne pieniadze.

.

bzdura, mam oba zestawy i na pewno to nie są te same produkty.

ShineON napisał/a:

Obrazek

Cena 289 zł ktoś chętny...

To z BOBRA czy jak ;)

Z bobra raczej nie, ale wież mi jak ją dotknąłem to robi wrażenie, ergonomia trzymania, niuanse jak jedna strona ścięta aby cała powierzchnia jak najlepiej przylegała do powierzchni, jakość i gęstość włosia, duża waga, sam materiał korpusu z jednej strony ciężki a z drugiej mega delikatny w dotyku. Naprawdę w życiu nie widziałem lepszej szczotki. Najlepsze jest to że zestaw zawiera 4 szczotki :shock:

Poszukałem trochę w sklepach i kupiłem za 5zł taką oto szczotkę:

szczotka.jpg

Wygląda w miarę solidnie, a włosie nie jest za bardzo twarde no i nie zbyt długie :good:

Niedługo będę miał szczotkę Colourlock i będę miał porównanie co do jakości :)

• 4 weeks later...