Jump to content

Colourlock przestrzega - Uwaga na skórę przy zmianie opon!

Recommended Posts

• Dystrybutor

Witam!

Sezon oponiarski w pełni. Chcemy was przestrzec. Nie kładźcie pod zadnym pozorem opon na tapicerce skórzanej. Oleje w nich zawarte tworzą bardzo ciężkie do usunięcia plamy. Można je porównać z tatuażem.

Co ciekawe nie pomagają nawet pokrowce na opony. Oleje przez nie migrują.

Czasem da się nawet rozpoznać konkretne marki :)

Więcej do przeczytania: ślady po oponach na skórze

slady21.jpg

Słowem uważajcie!

• Dystrybutor
A kto wozi opony w środku w aucie na tapicerce skórzanej? :lol::dontknow:

Okazuje się, że wiele osób. Często w pokrowcach. U nas dwa razy w roku ruch w interesie :) Zresztą zobaczcie galerie w artykule. Mam niestety sporo więcej takich zdjęć.

mamut103, ja też wożę w środku. Do bagażnika wchodzi mim tylko jedna "osiemnastka". Ale zawze rozkłądam koc a na to opony w pokrowcach dopiero...

muzycom, dziękuję za przestrogę, nie wiedziałem, że aż tak to może zabrudzić...

• Dystrybutor

Są nimi nasączone opony. Migrują na skórę i są bardzo skuteczne w przenikaniu. Plamy migrują w powierzchnie skóry. Jeśli je pomalujesz, nie usuwając wcześniej oleju wychodzą po kilku dniach rozpuszczając nową farbę. Słowem masakra. Usuwanie tego jest czaso i praco chłonne.

Sklep to dużo powiedziane. Stragan raczej :lol: Jednak zawsze mam co potrzeba. Nasze środki we Wrocławiu można też nabyć u Łukasza w automuza.pl

• 1 month later...