Jump to content

Malowanie felg aluminiowych-problem

Elver

Recommended Posts

Witam, z racji nadchodzącej wiosny postanowiłem odnowić felgi w Audi mojej kobiety. Kupiłem gotowy zestaw do malowania z alledrogo i robiłem wszystko zgodnie z instrukcją:

-zdarcie starej farby,

-pomalowanie podkładem,

-przetarcie podkładu ( P800 na mokro)

-umycie felg, odtłuszczenie NITRO,

I w momencie malowania bazą lakier zaczął spływać po feldze :/

Wygląda to na to jakby lakier w ogóle się nie kleił. Wie ktoś może co mogło być tego przyczyną, lub co zrobiłem nie tak? Bo felgi trzeba już zakładać a tu lipa :wallbash:

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Za dużo farby psiknęłęś w jedno miejsce. Jak malujesz to nakładaj kila warstw cienkich w odstępie czasu

+1,swoje tez własnie odnowiłem i wyszło super,tylko na spokojnie z bezbarwnym,po trochu a wiecej razy ;)

Poza tym felg się ze spraya nie maluje bo to nietrwały lakier.

stereotypy Mareczku.... Ja swoje felgi malowałem i na spokojnie 2 sezony bez żadnych problemów przetrzymały i nadal się trzymają....

Marco, masz rację bo to pierwsze felgi, które maluję, aczkolwiek malowałem już inne rzeczy i zawsze było git, dlatego myślałem, że i tym razem wyjdzie ok. niestety się przeliczyłem :/ Dzisiaj już chyba doszedłem z tym do ładu i faktycznie winą była prawdopodobnie zbyt gruba pojedyncza warstwa farby. Dziś nakładałem cieniutko kilka warstw i wyszło myślę ok ;)

Poza tym maluję z pistoletu :)

Dzięki za pomoc :good: