Elver Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 Witam, z racji nadchodzącej wiosny postanowiłem odnowić felgi w Audi mojej kobiety. Kupiłem gotowy zestaw do malowania z alledrogo i robiłem wszystko zgodnie z instrukcją: -zdarcie starej farby, -pomalowanie podkładem, -przetarcie podkładu ( P800 na mokro) -umycie felg, odtłuszczenie NITRO, I w momencie malowania bazą lakier zaczął spływać po feldze Wygląda to na to jakby lakier w ogóle się nie kleił. Wie ktoś może co mogło być tego przyczyną, lub co zrobiłem nie tak? Bo felgi trzeba już zakładać a tu lipa Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
kita33 Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 Za dużo farby psiknęłęś w jedno miejsce. Jak malujesz to nakładaj kila warstw cienkich w odstępie czasu
Marco Posted April 17, 2013 Report Posted April 17, 2013 Wie ktoś może co mogło być tego przyczynąBo pewnie nie masz o tym pojęcia. Poza tym felg się ze spraya nie maluje bo to nietrwały lakier.
skiba Posted April 17, 2013 Report Posted April 17, 2013 Za dużo farby psiknęłęś w jedno miejsce. Jak malujesz to nakładaj kila warstw cienkich w odstępie czasu +1,swoje tez własnie odnowiłem i wyszło super,tylko na spokojnie z bezbarwnym,po trochu a wiecej razy
Swoop Posted April 17, 2013 Report Posted April 17, 2013 Poza tym felg się ze spraya nie maluje bo to nietrwały lakier. stereotypy Mareczku.... Ja swoje felgi malowałem i na spokojnie 2 sezony bez żadnych problemów przetrzymały i nadal się trzymają....
Elver Posted April 17, 2013 Author Report Posted April 17, 2013 Marco, masz rację bo to pierwsze felgi, które maluję, aczkolwiek malowałem już inne rzeczy i zawsze było git, dlatego myślałem, że i tym razem wyjdzie ok. niestety się przeliczyłem Dzisiaj już chyba doszedłem z tym do ładu i faktycznie winą była prawdopodobnie zbyt gruba pojedyncza warstwa farby. Dziś nakładałem cieniutko kilka warstw i wyszło myślę ok Poza tym maluję z pistoletu Dzięki za pomoc
Recommended Posts