Jump to content

Przedłużka do polerki M14

Recommended Posts

Koledzy jak w temacie, rozglądam się za przedłużką do polerki i mam kilka pytań:

1. Jeśli kupić to gdzie polecacie i na co ewentualnie zwracać uwagę?

2. Jeśli zrobić:

a) z jakiego materiału? Przychodzi mi do głowy pręt aluminiowy fi 18. 18 dlatego, co by zostało po 2 mm ścianki po wywierceniu otworu na gwint i zrobieniu gwintu wewnętrznego M14. Aluminium - ze względu na wagę rzecz jasna. ;)

b) jaka długość? - wydaje mi się, że 200 mm było by ok, ale może poradzi ktoś z doświadczenia, czy może jakąś inną długość, bądź ewentualnie np. dwie o różnych długościach :dontknow:

Bardzo chętnie oprę się na opiniach tych co używają, używali. Ewentualne głosy typu "bez sensu", również mile widziane :kox: - $$$ zostaną na piwo :P

Z góry dzięki za pomoc, opinie... :good:

g.pajak, kolega http://forum.kosmetykaaut.pl/profile.ph ... ile&u=2417 robił kiedyś te przedłużki. Możesz go o szczegóły podpytać ;)

Nie pamiętam jakie długości mają moje dokładnie. Ale myślę, że 200mm to jest już max. Z dłuższą to by była katorga pracować :) Druga przedłużka jest krótsza. Warto też pamiętać o obklejeniu tego pręta, żeby był "bezpieczniejszy" w przypadku jakiegoś kontaktu ;)

Taką przedłużkę można ogarnąć w 10 minut na częściach z marketu budowlanego. Pręt gwintowany M14, po jednej stronie wysoka nakrętka (tulejka) kontrowana zwykłą, po drudziej stronie 2 kontrowane nakrętki.

Taką przedłużkę można ogarnąć w 10 minut na częściach z marketu budowlanego. Pręt gwintowany M14, po jednej stronie wysoka nakrętka (tulejka) kontrowana zwykłą, po drudziej stronie 2 kontrowane nakrętki.

A na koniec założyć koszulke termokurczliwą
myślę, że 200mm to jest już max

Fajny pomysł, faktycznie chyba mniej pitolenia się niż dorabianie od zera :good:

Dzięki panowie za pomoc, w weekend pędzę do Castoramy :mrgreen:

ma ktos jakieś zdjęcie tej przedłużki?

Mamy ;)

11962763.jpg

11962764.jpg

Nie wyobrażam sobie pracować takim badziewiem... :mrgreen:

masz na sprzedaż? Jak tak to ile za to? :-] :-]

PS> dodam jeszcze, że pomaluję sobie (i jeśli byłby ktoś jeszcze chętny - również) proszkowo i będze: git malina, funkiel nówka nieśmigana po emerycie, lekarzu z Niemiec" :-]