g.pajak Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Koledzy jak w temacie, rozglądam się za przedłużką do polerki i mam kilka pytań: 1. Jeśli kupić to gdzie polecacie i na co ewentualnie zwracać uwagę? 2. Jeśli zrobić: a) z jakiego materiału? Przychodzi mi do głowy pręt aluminiowy fi 18. 18 dlatego, co by zostało po 2 mm ścianki po wywierceniu otworu na gwint i zrobieniu gwintu wewnętrznego M14. Aluminium - ze względu na wagę rzecz jasna. b) jaka długość? - wydaje mi się, że 200 mm było by ok, ale może poradzi ktoś z doświadczenia, czy może jakąś inną długość, bądź ewentualnie np. dwie o różnych długościach Bardzo chętnie oprę się na opiniach tych co używają, używali. Ewentualne głosy typu "bez sensu", również mile widziane - $$$ zostaną na piwo Z góry dzięki za pomoc, opinie...
escimo Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 g.pajak, kolega http://forum.kosmetykaaut.pl/profile.ph ... ile&u=2417 robił kiedyś te przedłużki. Możesz go o szczegóły podpytać Nie pamiętam jakie długości mają moje dokładnie. Ale myślę, że 200mm to jest już max. Z dłuższą to by była katorga pracować Druga przedłużka jest krótsza. Warto też pamiętać o obklejeniu tego pręta, żeby był "bezpieczniejszy" w przypadku jakiegoś kontaktu
Shmatan Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Taką przedłużkę można ogarnąć w 10 minut na częściach z marketu budowlanego. Pręt gwintowany M14, po jednej stronie wysoka nakrętka (tulejka) kontrowana zwykłą, po drudziej stronie 2 kontrowane nakrętki.
maciety1989 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 A na koniec założyć koszulke termokurczliwą zeby zabezpieczyć przed ewentualnym dotknięciem do innych elementów w czasie pracy i mamy full profi Koszulka zdecydowanie lepsza niz taśma....
g.pajak Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Taką przedłużkę można ogarnąć w 10 minut na częściach z marketu budowlanego. Pręt gwintowany M14, po jednej stronie wysoka nakrętka (tulejka) kontrowana zwykłą, po drudziej stronie 2 kontrowane nakrętki. A na koniec założyć koszulke termokurczliwą myślę, że 200mm to jest już max Fajny pomysł, faktycznie chyba mniej pitolenia się niż dorabianie od zera Dzięki panowie za pomoc, w weekend pędzę do Castoramy
sivy Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 ma ktos jakieś zdjęcie tej przedłużki?
escimo Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 sivy, jak dojadę do domu mogę zrobić fotkę.
senz Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 ma ktos jakieś zdjęcie tej przedłużki? Mamy Taką przedłużkę można ogarnąć w 10 minut na częściach z marketu budowlanego. Pręt gwintowany M14, po jednej stronie wysoka nakrętka (tulejka) kontrowana zwykłą, po drudziej stronie 2 kontrowane nakrętki. Nie wyobrażam sobie pracować takim badziewiem...
g.pajak Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Mamy masz na sprzedaż? Jak tak to ile za to?
clhseba Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 masz na sprzedaż? Jak tak to ile za to? +1
g.pajak Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 masz na sprzedaż? Jak tak to ile za to? :-] PS> dodam jeszcze, że pomaluję sobie (i jeśli byłby ktoś jeszcze chętny - również) proszkowo i będze: git malina, funkiel nówka nieśmigana po emerycie, lekarzu z Niemiec"
clhseba Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Czyli że co ? masz dojście do takich przedłużek ?
g.pajak Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Czyli że co ? masz dojście do takich przedłużek ?mam tylko dojście do malowania proszkowego do przedłużek właśnie też pytam...
KR54321 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 clhseba, zamów z nierdzewnej stali albo porządnego aluminium u pierwszego ślusarza za rogiem.
kita33 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 To jaki to musi być gruby ten wałek i jakie długie gwiny Czy taki pręt będzie dobry http://allegro.pl/pret-chromowany-stalo ... 24730.html
Rekomendowane odpowiedzi